Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Pupillen deinzen niet terug voor Maresiacross

Geplaatst op woensdag 16 november 2016 om 22:48 uur

Midden in de Loonse en Drunense Duinen ligt de start van de Maresiacross. De loop voert door het mulle zand en heeft bergen en boomwortels, kortom een echte cross. Twaalf dappere pupillen en een atleet van Atletiek op Maat trotseerden de waterkou en genoten van hun wedstrijd. Om 10 uur startten de mini-, C- en B-pupillen tegelijk. Dat was een grote groep, maar gelukkig lukte het deze keer zonder valpartijen. In deze groep startten ook Anouk Rutjes, Fenn Oerlemans, Eva en Boer, Quinty Minkels, Lucas Rutjes en Shane van IJzendoorn. Nieke Westerveen deed deze keer door een blessure niet mee, maar ze kwam de anderen wel aanmoedigen. Super! Dat heeft vast geholpen.

Anouk finishte haar ronde in 6,36 minuten en mocht daarom een bronzen beker meenemen. Ze stond alweer voor de derde keer op het podium tijdens dit crossseizoen. We zijn trots op je! Goed gedaan! Fenn genoot van de heuvels en vond meedoen belangrijker dan winnen. Hij trots zijn op zijn prestatie bij zijn eerste cross dit seizoen. Bij de B-pupillen zorgde Lucas er met een schitterende eindspurt bergaf voor dat hij de gouden beker mee naar huis mocht nemen. Eva en Quinty deden het goed in het grote veld en eindigen op een vijfde en achtste plaats. Shane liep ook zijn eerste cross van dit seizoen en ook hij had het helemaal naar zijn zin.

Dan is het de beurt aan de A-pupillen. Er waren in totaal 28 meisjes en 57 jongens die tegelijk van start gingen. Zo’n groot aantal deelnemers hadden we bij deze cross noam g niet vaak meegemaakt. Bij de meisjes liep alleen Jill Paulus mee. Ze liep sterk en eindigde als vijfde. Goed gedaan! Reyno Minkels heeft de smaak van het crossen te pakken. Hij werd elfde bij de jongens. Echt knap hoor! Mats Alferink en Ties Mutsaers, die dit seizoen voor het eerst crossten, liepen dicht bij elkaar en werden 34e en 36e. Joris Baalmans vond het vorige week zo leuk dat hij ook zondag van de partij was. Hij werd 37e. Julian Balk maakte zijn debuut. Hij liep naar een 45e plaats.

De start van de junioren en de specials was ook gelijktijdig gepland. Na wat overleg mochten de specials toch een minuut later van start. Dat is voor deze groep wel zo prettig. Colin Bressers heeft de smaak van het crossen te pakken. Na de Blauwe Meer Cross deed hij ook vandaag weer goed mee. Bij deze groep was er een overall-klassement; er werd geen rekening gehouden met leeftijdscategorieën. A.V. Sprint was sterk vertegenwoordigd en er waren ook sterke atleten van DAK. Colin wist de Atledo-eer echter hoog te houden. Hij nam de bronzen beker mee naar huis. Colin is van plan om aan alle crossen meedoen en hij weet ook dat hij niet altijd een medaille zal winnen, maar dat is niet erg. Hij vindt crossen gewoon heel leuk!

Wie doet er volgende week (weer) mee bij de Scorpiocross in Oosterhout?

Monica Snepvangers, trainster mini-, C- en B-pupillen en Atletiek op Maat

Meer foto’s van de atleten binnenkort op "een kijk op atletiek" van Kees Snepvangers. De volledige uitslag staat hier. De tussenstand in het individuele en in het verenigingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant staan hier en hier.