Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo succesvol in de Drunense Duinen

Geplaatst op dinsdag 8 november 2016 om 22:57 uur

De zondagochtend zag er uit als een echte cross-zondag, vallende bladeren en een fikse hoeveelheid regen. Met deze ingrediënten vertrok de Blauwe Bende van Atledo naar Drunen voor de 43e Drunense Duinen Cross, de derde wedstrijd van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant, georganiseerd door DAK Drunen. Het beloofde een echte cross te worden. Na de bijna zomerse omstandigheden van de Snertcross in Tilburg was het nu volop herfst.

Het parcours had zich aangepast aan de veranderde omstandigheden. Menig mooi bospad was verworden tot een modderpoel. De dames senioren en masters mochten, samen met de meisjes A-junioren, het spits afbijten en ze hadden het niet getroffen. De regen viel gestaag en zorgde voor koude handen en benen. De dames van Atledo, die met zijn zessen aan de start stonden, lieten zich niet uit het veld slaan. Podiumplaatsen bleken vandaag te hoog gegrepen, maar iedereen liet zich van zijn beste kant zien.

Nadat de dames gefinisht waren, was de start van de mannen senioren en masters. De mannen gingen van start voor een wedstrijd van drie of vier ronden van 2.100 meter. De regen was verdwenen en een verlegen zonnetje liet zich zien en zorgde voor een selectieve wedstrijd. De Blauwe Bende, die met veertien mannen aan de start stond, bleek goed overweg te kunnen met dit parcours. In diverse categorieën waren podiumplekken gereserveerd voor Atledo. Hens Koreman, die voorafgaand aan de wedstijd nog zei dat hij zich geen zorgen hoefde over en podiumplek, werd in de categorie M60 bekroond met een bronzen medaille. Bij de mannen boven de 35 was Anton Bogers ook goed voor een derde plaats.

Anton Bogers wg naar de plaats. ©Kees Snepvangers

Bij de mannen 55 wist Johan Flipsen een mooie tweede plaats te behalen. Bij de senioren kon Martijn Flipsen zijn derde plaats van de Snertcross geen vervolg geven, maar hij liep toch naar een nette negende plaats. Op de korte cross werd Benno Snepvangers in gestrekte draf tweede.

Bij de jongens A- en B-junioren, die respectievelijk 6.300 en 4.200 meter moesten lopen, was Atledo vertegenwoordigd met twee atleten. B-junioren Jaïr van Winkel won zijn categorie met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee.

De jongens C-junioren kregen een ander parcours voorgeschoteld. Zij moesten een afstand van .2525 meter afleggen. Atledo was hier vertegenwoordigd met twee gastleden die meteen de twee hoogste treden van het podium mochten beklimmen. Brik van Dusseldorp moest alleen Muhameed Huseen voor zich dulden.

De meisjes B- en C-junioren waren samengevoegd en gingen van start voor een wedstrijd van 1.750 meter. De zon bleef schijnen en dat maakte vooral voor het publiek de wedstrijd heel aangenaam. Atledo had hier drie atletes aan de start die toch moeite bleken te hebben met het zware parcours en het podium was vandaag ver weg. Maar Anne-Wil Snepvangers en Anne en Susan Lodewijks beten wel van zich af.

Bij de meisjes D-junioren verschenen ook waren  ook drie atletes van Atledo aan de start. Na een spannende wedstrijd wist Anne de Jong een mooie eerste plaats te veroveren. De dag werd afgesloten met de wedstrijd van de pupillen. Over hun prestaties kon je hier al lezen op onze website.

Aan het einde van de dag werd het verenigingsklassement opgesteld. Ook hier weet Atledo altijd hoge ogen te gooien. Zowel bij de jeugd (pupillen/junioren) als bij de senioren/master is Atledo koploper in het klassement.

Al met al was de Drunense Duinen Cross een geslaagde wedstrijd voor Atledo. De volledige uitslag vind je hier. Aanstaande zondag is de beruchte Maresiacross met start en finish bij de Roestelberg. Een mooie locatie om onze Blauwe Bende aan te moedigen.