Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Looptrainers Atledo naar Papendal

Geplaatst op maandag 7 november 2016 om 16:21 uur

V.l.n.r.: Josien Greenwood, Trix Hoppenbrouwer, Dianne Oerlemans, Tessa Trommelen, Hendrik van Gerven, Johan Jacobs, Hens Koreman, Jan Andries, Fons van Berkel en Toine van Gils.

Afgelopen zaterdag reisden onze looptrainers af naar het nationale trainingscentrum Papendal voor de 21e Looptrainersdag. Via praktijksessies en workshops lieten Toine van Gils, Fons van Berkel, Jan Andries, Hens Koreman, Johan Jacobs, Hendrik van Gerven, Dianne Oerlemans, Josien Greenwood, jarige Trix Hoppenbrouwer en bestuurslid Tessa Trommelen hun kennis over de hardloopwereld bijspijkeren.

De looptrainersdag op Sportcentrum Papendal was dit jaar uitgebreid met een bestuurdersprogramma voor onder andere loopsportcoördinatoren. Daarmee steeg het aantal deelnemers naar maar liefst 1.100 personen! Welke sportbond krijgt zoveel mensen op één dag verzameld? Keerzijde was wel dat het heel druk was bij de workshops en dat er weinig ruimte was voor persoonlijke aandacht.

Het programma van de looptrainers verliep volgens een beproefd concept. In drie rondes koos je vooraf welke workshop je wilde bezoeken met allemaal hetzelfde doel: een nog betere trainer worden. Het bestuurdersprogramma bestond uit een viertal vaste presentaties: scoren met social media, meer leden werven in vier eenvoudige stappen, blessurepreventie en kortlopend lidmaatschap.

Terugkijkend stellen onze looptrainers vast, dat ze ook nu weer inspiratie hebben opgedaan over weer nieuwe trainingsvormen. En het was met goed collega-trainers te spreken over hun ervaringen met loopgroepen en clubbeleid.

Genoeg stof om weer een jaar vooruit te kunnen.

Met dank aan Trix Hoppenbrouwers voor de verslaglegging.