Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledopupillen in vorm bij Drunense Duinen Cross

Geplaatst op zondag 6 november 2016 om 23:16 uur

Een Atledosweep bij de B-pupillen. Nieke Westerveen 1, Eva den Boer 2 en Quinty Minkels 3.

Ondanks regen en wind vinden negen pupillen van Atledo hun weg naar de start van deze pittige cross. Ze konden wat langer uitslapen, omdat bij de deze cross eerst de volwassenen hun wedstrijd lopen.

Om bij de start te komen, moesten ze eerst al een heel stuk door het bos lopen. Na de inschrijving gaan Anouk, Mick, Eva, Quinty, Lucas en Reyno het parkoers verkennen. Beau en Joris sluiten later ook nog aan.

Omdat Anne-Wil net zelf heeft gelopen, nemen Benno en Lisa de groep mee om het parkoers te verkennen. Anouk, Mick en Beau staan als eerste aan de start bij de race van de mini-en C-pupillen. Voor Mick is het zijn eerste cross dit seizoen en hij geniet er duidelijk van. Met een mooie achtste plaats levert hij op de 875 meter een prima prestatie. Beau weet zelfs vierde te worden. Anouk heeft pech. Na de start is er een valpartij en daar rolt zij ook nog overheen. Ze toont dat ze bikkelkwaliteit heeft en onder begeleiding van Benno en een andere coach weet ze haar race te volbrengen. Voor deze prestatie krijgt ze zowaar een beloning:  Brons, omdat ze toch nog derde werd bij de meisjes. Zelfs de tijd na val mag er zijn: 4,48 minuten. Volgende keer meer geluk Anouk!

Dan is het de beurt aan de B-pupillen. Ook hier blijkt Atledo een aantal troeven uit te kunnen spelen. Lucas Rutjes weet na zijn zilveren medaille bij de Blauwe Meer Cross een gouden medaille aan zijn verzameling toe te voegen. Knap gelopen, Lucas. Nieke is finisht als eerste meisje (en als vierde van de groep) in een een schitterende tijd van 3,54 minuten. Knap gedaan. Het podium kleurt nog meer Atledoblauw, want Eva mag het zilver meenemen en Quinty laat zich inspireren door de aanmoedigingen, passeert nog een atleet en grijpt alweer het brons! AtledoSweep!

Bij de A-pupillen doen Reyno en Joris mee. Ze worden twaalfde en negentiende in een sterk veld.

De trainers hopen dat jullie het weer een leuke ervaring vonden en zien jullie graag volgende week weer bij de Maresiacross! De uitslag staat hier. Na drie wedstrijden gaan de pupillen van Atledo aan de leiding van het vereningingsklassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant.

Monica Snepvangers, trainster mini- en C-pupillen