Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Herfstzonnetje bij Snertcross

Geplaatst op woensdag 2 november 2016 om 00:08 uur

Zoals de traditie het de laatste tien jaar wil, was het afgelopen zaterdag allesbehalve snertweer tijdens de 35e Snertcross van de Tilburgse Studenten Atletiekvereniging Parcival. Onder prima omstandigheden hadden velen fanatieke Atledo-ers en vaste supporter Toon Kimenai de weg naar de Oude Warande weten te vinden. Het parkoers was door vrijwilligers bladvrij gemaakt en de wortels en stronken waren met meel bestrooid, zodat het parkoers er perfect bij lag.

Jaïr van Winkel op weg naar de tweede plaats. Foto: © Kees Snepvangers

Vergeleken met de zware Blauwe Meer Cross van de week ervoor, is de Snertcross één van de makkelijkere crossen, op de berenkuil na vlak. Reden genoeg om daar de snelheid dus wat op te voeren. Dat deed B-junior Jaïr van Winkel dan ook. Hij werd in een lange eindsprint tweedem, maar was daarmee wel de snelste B-junior van de dag. Luciën Kuiper moest zijn jongere broertje Maurice net voor laten gaan.

Bij de lange cross voor de senioren en masters mochten de mannen van 55+ en 65+ weer een rondje minder lopen. Daarom ontstonden er vergissingen. Martie Reuvers dacht bij Kees Pijnenburg in het kielzog te blijven hangen. Maar Kees finishte na drie ronden en Martie moest nog een keer rond. Hans Lodewijks had zijn concurrenten Thomas Bernard en Johan van Wanrooij continu in het vizier, maar hij kon het gat niet dichtlopen. Oud-Parcivalstudent Peter Kramer finishte nog voor dit trio. Albert de Rooij nam Johan Jacobs op sleeptouw naar Johan Flipsen. Johan J. liep Johan F. in de voor laatste ronde nog voorbij, maar hij kwam net een seconde te kort om op het podium te eindigen. Hens Koreman  finisht kort achter Johan F. als zevende. Ad de Jong had een mindere dag, maar hij pakte toch nog een keurige derde plaats in de bij de mannen 65+.

Christian LeSage en Matthieu Verlinde startten behoudend en konden in de laatste ronde nog versnellen. Zij hadden hun race dus goed ingedeeld. Anton Bogers is in topvorm. Hij eindigde vlak achter senior Ralph Jacobs, die nog onder de 32 minuten bleef. Dat lukte Wouter Stokkermans ook. Hij was speciaal voor de Snertcross overgekomen uit Parijs, alwaar hij stage loopt. Hij heeft er een atletiekbaan gevonden waar hij kan trainen. Martijn Flipsen was de beste Atledo-er van de dag. Hij legde beslag op de derde plaats bij de mannen senioren.

Ard Jan Moerdijk, Benno Snepvangers en Rob Kokx liepen de korte cross die met een afstand van 2 kilometer ook echt een korte cross was. Lekker snel dus. Ook Tessa Trommelen deed mee aan dit onderdeel. Bij de dames was Atledo op de lange cross (6 kilometer) goed vertegenwoordigd. Snelste was Judith van Winkel, die haar comeback maakte en zonder pijn kon lopen. Zij werd gevolgd door marathonduo Marloes de Jong en Karin van Ham, Trix Hoppenbrouwers (die het toch weer leuk vond om te crossen), Yvette van Dulmen en Shannon Sprangers.

De volledige uitslag staat op uitslagen.nl. De tussenstand in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant vind je hier. Op diezelfde website kun je hier lezen dat Atledo na twee crossen aan de leiding gaat in het verenigingsklassement bij zowel de pupillen/junioren als bij de senioren/masters. Die Blauwe Bende is goed bezig.

Albert de Rooij, loper Wedstrijdloopgroep

Albert geeft het estafettestokje om een verslag over de volgende cross (Drunense Duinencross op zondag 6 november) te schrijven over aan Hans Lodewijks.