Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ezelsbruggetje: Klok een uur terug bij Bruggenloop

Geplaatst op maandag 31 oktober 2016 om 21:59 uur

Wintertijd. Hoe zat dat ook alweer? Kan verwarrend zijn. Zeker als het zomers weer is. Een handig ezelsbruggetje is dan dat de klok bij de Atledo Bruggenloop een uur wordt teruggezet, zodat de lopers fris en fruitig aan de start kunnen verschijnen.

Door de omzetting van zomer- naar wintertijd stonden er zondag 84 extra uitgeruste lopers en loopsters aan de start van de zevende Atledo Bruggenloop. Volgens vast gebruik waren de weersomstandigheden ideaal met een nazomerzonnetje.

Wederom was het overgrote deel van de lopers afkomstig uit de eigen Atledo loopgroepen, maar er waren ook die nog niet eerder met Atledo’ers hadden kennis gemaakt. Hopelijk is het zo goed bevallen dat ze voortaan in een groep bij Atledo willen lopen.

Ook dit jaar was er een grote diversiteit in leeftijden en gelopen afstanden. Anouk Rutjes was met haar 7 jaar de jongste en Toon Kimenai sloot de rij met zijn 76 jaar. Dit geeft maar weer aan dat lopen een activiteit is voor alle leeftijden. En dat moet de gemeente Dongen aanspreken. Die hanteert immers de leus: “Een leven lang sporten.”

Om exact half 10 werd het startsein gegeven. Een aantal wedstrijdlopers had de dag ervoor al meegedaan aan de Snertcroos in Tilburg (daarvan morgen een verslag op deze website). Ondanks dat ze daar hun kilometers al hadden gemaakt lieten ze toch hun sportieve gezicht zien en liepen ze de Bruggenloop in een aangepast tempo de maximale afstand.

Na de finish was er nog ruim voldoende tijd om in de zon wat uit te zweten en na te kletsen. Ook werd er gretig gebruik gemaakt van de boekenmarkt die de kantine was ingericht.

De TOC en het bestuur bedanken alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan de Atledo Bruggenloop 2016.

De eerstvolgende sportieve bijeenkomst is de Oliebollentraining op 17 december. Vervolgens sluiten we het sportieve jaar af met de laatste sportieve uitdaging: de vermaarde Atledo Kerstafettemarathon op vrijdag 30 december.

We hopen dat je er op beiden Atledo activiteiten bij bent, als deelnemer, vrijwilliger of supporter.

De uitslag met de tijden vind je hier op onze website.