Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Krabben... Crossweer bij het Blauwe Meer

Geplaatst op maandag 24 oktober 2016 om 18:08 uur

Lekker warmspringen voor de start.

Het eerste echte nachtvorstje is geweest, dus voor we zondag naar Kaatsheuvel afreizen, moeten we ruiten krabben. Aangekomen bij Experience Island worden we begroet door onze mascotte Dotje die bij Anouk en Lucas Rutjes had gelogeerd. Ik heb alle crossjes aanbevolen, maar omdat het herfstvakantie is vind ik het toch wel spannend. Hoeveel atleten zouden er komen? In ieder geval veel meer dan vorig jaar. Volgens mij deed toen alleen Renée Kramer mee.

Anne-Wil verzorgt de warming up voor onze atleetjes en verkent het mistige parcours. Van het Blauwe Meer is echt niets te zien. Als eerste komen de mini- en C-pupillen aan de start. En dat zijn er meteen al drie. Beau Janssens is nog maar een paar weken bij Atledo, maar hij geniet echt van het lopen en wij genieten ervan als hij geniet! Dat hij vijfde wordt en de ongeveer 600 meter in 2,38 minuten loopt en dat hij bij de mini’s eigenlijk tweede is na de ervaren Rens van Gloria Atletiek, ach… Britt Mutsaers is zelfs nog korter bij Atledo, maar papa gaat ook meedoen, dus waarom Britt ook niet?  Een officiële vierde plaats in 2,52 minuten; goed gedaan hoor! Door een foutje krijgt ze zelfs nog een mooie bronzen medaille mee. En dan Anouk. Het heeft vast geholpen dat Dotje bij haar heeft gelogeerd. Een mooie tweede plaats in een tijd van 2,44 minuten. Door dat foutje is er geen medaille maar wel een huldiging. De medaille volgt nog.

Dan is het de beurt aan de B-pupillen. Vier atleten verdedigen het Atledoblauw en hoe! Bij de meisjes laat Nieke Westerveen zien dat ze niet alleen snel is op de baan, maar dat ook zand en gras geen probleem vormen voor haar rappe voeten. Ze pakt de gouden medaille in een tijd van 4,05 minuten. Ook Quinty Minkels laat zien dat ze flink heeft getraind. Na haar finish in 4,40 minuten mag zij de bronzen medaille meenemen. Jurre vindt het hartstikke leuk om de cross te lopen. Hij wordt negende in zijn categorie, waarin veel ervaren lopers meedoen. De tijd van 4,50 minuten was heel netjes. Net als zijn zusje pakt Lucas voor Atledo een zilveren medaille, maar hij baalt wel dat de atleet van Prins Hendrik net ietsje sneller is.

Tenslotte mogen de A-pupillen aan de bak. Jill Paulus en Renée Kramer komen bij de meisjes aan de start en het is o, zo koud. Vlak voor de start spreekt speaker Peter Monsieurs (de man met de hoed) nog wat warme woorden en dan mogen de meisjes van start voor hun race.  Met een mooie zesde plaats en een tijd van 5,08 minuten mag Jill best tevreden zijn in dit sterke veld.  Renée loopt haar race dapper uit, maar zij had duidelijk last van de kou. Volgende keer beter. Bij de jongens doet alleen Reyno Minkels, de broer van Quinty, voor Atledo mee. Hij komt tot een knappe tiende plaats in een veld van 21 deelnemers.

Op naar de volgende cross!

Op “een kijk op atletiek”, de website van www.keessnepvangers.nl, vind je veel foto's van de Blauwe Meer Cross 2016. De volledige uitslag van de cross staat hier. De tussenstand in het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant staat op de website van Regio 13.

Monica Snepvangers, Trainer Atledo mini- en C- en B-pupillen