Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Thomashuis Dongen blij met sponsorloop Atledo

Geplaatst op dinsdag 18 oktober 2016 om 11:17 uur

Afgelopen vrijdag heeft Atledo het Thomashuis Dongen in het zonnetje gezet. Tijdens de laatste Positif Dwars Door Dongen werd voor de tweede keer via een sponsorloop geld ingezameld voor het Thomashuis Dongen. Ook bewoners van het Thomashuis Dongen zelf hadden enthousiast meegelopen. In de kantine stond een collectebus, zodat ook niet-lopers konden doneren.

Onder leiding van zorgondernemers Diana de Bruijn en Rik Huijben biedt het Thomashuis Dongen een thuis aan acht of negen mensen met een verstandelijk beperking die niet in staat zijn zelfstandig te wonen en die in het dagelijkse leven ondersteuning en begeleiding nodig hebben.

Atledovoorzitter André Langeveld overhandigde vrijdagavond een bedrag van € 250,- aan Diana de Bruijn. Dat gebeurde onder luid applaus van de trainingsgroep Atletiek op Maat, de bijzondere trainingsgroep van Atledo waarin een aantal van de bewoners van het Thomashuis Dongen traint. Langeveld benadrukte dat Atledo het belangrijk vindt om naast het aanbieden van sport maatschappelijke betrokken te zijn bij de Dongense samenleving.

Het Thomashuis Dongen zou een mooie bestemming voor deze extra inkomsten zoeken, aldus Diana de Bruijn. Zei vertelde ook dat het enthousiasme van de bewoners voor Atledo groot is en dat we nieuwe leden kunnen verwachten. Natuurlijk vooral omdat de mede-atleten en de trainers zo leuk zijn, maar ook omdat de atleten geïntegreerd deel uitmaken van de vereniging. Er wordt gelijk met andere groepen getraind en de groep doet mee aan alle grote Atledo-evenementen, zoals de Atledo Indoor, de Atledocross, Positif Dwars Door Dongen en de Clubkampioenschappen. Dat is niet bij iedere sportvereniging vanzelfsprekend en de atleten vinden dat erg fijn.

Donateurs en organisatie, hartelijk dank voor jullie steun. De bewoners, Diana en Rik zijn er heel blij mee.