Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Nieuw clubrecord discus Phill Pols bij C-interland

Geplaatst op maandag 5 september 2016 om 20:16 uur

Nadat Phill vorige week zondag op de C-spelen zilver had gewonnen werd hij geselecteerd om mee te doen aan de C-Interland tegen Nordrhein-Westfalen op zaterdag 3 september.

Tijdens de C-Spelen verbeterde hij zijn eigen clubrecord discuswerpen tot 49,28 meter. Samen met alle toppers van de C-junioren mocht hij voor Nederland uitkomen in deze traditionele jaarlijkse interland, de 41e aflevering alweer.

Voor de gouden en zilveren medaille winnaars was dat een mooie beloning voor hun prachtige prestaties. Helaas voor de atleten werd er dit jaar geen Nederlands tenue beschikbaar gesteld. Door een oproep via de media is het binnen twee dagen gelukt om toch nog een mooi oranje shirt te regelen waarin de sporters aan de wedstrijd konden deelnemen. Vanuit Papendal vertrokken ze met een bus, onder begeleiding van topcoaches, naar het in het noordelijk Ruhrgebied gelegen Gladbeck.

Met zijn eerste worp bereikte Phill zijn verste afstand van 52,09 meter, PR en nieuw Atledo clubrecord C-junioren. Hij liet nog enkele worpen boven de 50 en 51 meter landen en bevestigde zo zijn uitstekende vorm. Phill won hiermee het discuswerpen bij de C-Interland en daarmee komt ook op de eerste plaats van de nationale ranglijst.