Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Phill Pols zilver & brons bij Nationale C-Spelen

Geplaatst op woensdag 31 augustus 2016 om 20:36 uur

Afgelopen weekeinde organiseerde AAC de Nationale C-Spelen in Amsterdam. Dat is het officieuze tweedaagse Nederlandse kampioenschap voor C-junioren. Atledo’s Phill Pols had zich op basis van zijn goede prestaties geplaatst voor de 100 meter horden, het speerwerpen, het discuswerpen en het kogelstoten. Op alle vier de onderdelen kwalificeerde hij zich voor de finales.

Eerste dag

Op zaterdag startte hij met horden. Hij won zijn serie in een tijd van 14,30 seconden, waarmee hij zich direct plaatste voor de halve finale, die later op de middag plaatsvond. Daarna mocht hij gaan speerwerpen. Meteen al met zijn eerste worp van 50,01 meter plaatste hij zich niet alleen voor de finale, maar verbeterde hij ook zijn PR flink.

Aan het begin van de middag stonden de halve finales horden gepland. Phill werd werd tweede in zijn race en hij plaatste zich daarmee voor de finale. Meteen na de halve finale horden moest hij meedoen aan de finale speerwerpen. Door zijn techniek wat aan te passen, slaagde Phill er in de speer nog wat verder te werpen en zijn PR aan te scherpen tot 50,64 meter, 3,31 m verder dan zijn beste worp dit seizoen. Hij behaalde daarmee een mooie vierde plaats.

Vanwege liesklachten twijfelde hij of deelname aan de finale horden nog verstandig was, maar na een korte massage besloot hij toch een poging te wagen. Helaas raakte hij door de liesproblemen een aantal hordes onderweg, liep hij vol tegen de laatste horde op, maar finishte hij nog wel als achtste.

Tweede dag

Op zondag ging Phill alweer vroeg op weg naar Amsterdam voor zijn tweede dag. Dit keer om kogel te stoten en discus te werpen. Als eerste in de rij landde zijn kogel ver genoeg om door te kunnen naar de finale en kon hij op naar de kwalificatieronde discuswerpen. Bij zijn eerste worp landde de discus na 43,84 meter. De kwalificatiegrens lag bij 44 meter. Met zijn tweede worp maakte hij aaan alle twijfels een eind. De discus bleef mooier zweven en landde op 48,84 meter, niet aalleen goed voor een finaleplaats, maar ook een evenaring van zijn PR.

Brons

De eerste finale was die van het kogelstoten Alle stoten waren goed, hoewel hij zelf niet tevreden was. Maar zijn beste stoot van 14,50 meter leverde hem de bronzen medaille op.

Zilver

Het laatste onderdeel van het weekeinde was de finale discuswerpen, waar hij meteen na het kogelstoten aan kon beginnen. Phill had als doel om in ieder geval een PR te werpen. Ondanks dat de zenuwen hem parten speelden, liet hij toch mooie worpen zien. Zijn beste worp was 49,28 meter: een nieuwe PR, een tweede plaats en dus zilver!

Een mooie afsluiting van een mooi weekeinde.

Atledo feliciteert Phill van harte met zijn mooie prestaties.