Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Trailrun: Verkeerd lopen hoort erbij

Geplaatst op zondag 17 juli 2016 om 23:02 uur

A.T.V. Scorpio Oosterhout organiseerde zaterdag 9 juli voor de tweede keer een Trailrun. Deelnemers konden kiezen uit afstanden over 9, 15 of 25 kilometer. Trailrunning is een jonge tak van de atletieksport die ook onder Atledo-ers steeds meer aan populariteit wint. Gespot werden Meriam Janssen (9 kilometer), Albert de Rooij, Toon Kimenai, Dennis van Noije in de gele trui, Toine van Gils, Harold den Boer, Jaqueline Stouten, Martie Reuvers, Debby van der Put, Cristel Schalken en Hens Koreman (allen 15 kilometer).

Een deel van de Atledo-ers die meeliepen met de Trailrun.

Omdat de baanrenovatie bij Scorpio nog in volle gang is, waren start en finish dit keer buiten de baan op het parkeerterrein achter het clubgebouw. De starter gaf vooraf nog enkele nuttige instructies. Hoe nuttig bleek pas tijdens de wedstrijd. Het parcours was gemarkeerd met lintjes en als het lintje rechts hangt moet je rechtsaf slaan en als het links hangt linksaf. Hangt het lintje voorbij de kruising dan ga je rechtdoor. Hoe moeilijk kan het zijn? Heel moeilijk zou later blijken. Veel lopers liepen toch verkeerd, want een vergissing was snel gemaakt. Blindelings achter je voorganger aan lopen was geen goed idee, want ook die kon verkeerd afslaan. Zo kwam Toine tot zijn eigen verbazing drie keer langs dezelfde drankpost en Ad en Dennis hebben bijna twintig kilometer gelopen in plaats van vijftien. De meeste andere Atledo-ers hebben wel een lintje gemist, maar met minder extra meters tot gevolg. Het motto “Verkeerd lopen hoort erbij” werd alle eer aan gedaan en was goed gekozen.

Toch was het parcours een stuk beter uit gezet dan vorig jaar en er stonden vrijwilligers op de moeilijke punten om de weg te wijzen zodat iedereen ruim voor het donker binnen was. Het mooie parcours liep via de Warande en de Katjeskelder verder over de Vrachelse Heide, door heel veel los zand en over kleine bospaadjes, heuvel op en heuvel af en off the road dwars door het bos. Superleuk om te doen. Pas na 11 kilometer was er eindelijk een drankpost en dat was nodig want het was erg droog en warm. Daarna leek het nog maar een kort stukje door naar de finish (of ben ik toen ook verkeerd gelopen?).

Het was erg leuk om te doen en zeker voor herhaling vatbaar. Met een Hertog Jan in de hand was iedereen na afloop toch tevreden over de prestaties en Cristel was zelfs verbaasd over zichzelf dat ze 15 kilometer kon trailrunnen. Dat komt dus we goed met de marathon in New York, Cristel.

Een mooi evenement. Lijkt het je ook leuk om mee te lopen met een trailrun, praat dan eens met onze trainers Hens en Toine of met de Atledo-ers die al deelnamen.

De volledige uitslag vind je hier.