Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo met 5 teams naar Rotterdam Ekiden

Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016 om 14:42 uur

Op zaterdag 2 juli organiseerde de Rotterdamse atletiekvereniging PAC de Rotterdam Ekiden. Een ekiden is een van oorsprong Japanse estafetteloop. Eki betekent plaats en den staat voor bezorgen. In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de tasuki.

Vorig jaar was Atledo met twee teams aanwezig, maar dit jaar kleurde het PAC-terrein blauw. Er vertrok een bus met lopers en supporters vanuit Dongen naar Rotterdam, want er gingen maar liefst vijf Atledoteams van start. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde: 5 km. – 10 km. – 5 km. – 10 km. – 5 km. - 7,195 km. De zes lopers stellen in totaal dus 42,195 kilometer af. De complete marathonafstand.

In Dongen viel nog een buitje, maar in Rotterdam waren de weersomstandigheden perfect. Het snelste team van Atledo legde de marathon af in 3.01,36 uur en eindigde hiermee op de zevende plaats in de categorie mannen. Ook de andere teams van Atledo leverden goede prestaties. Team Atledo 5 eindigde net onder de middenmoot met een tijd van 3.41,45 uur.

Deelnemen aan deze Ekiden betekent niet alleen sport bedrijven, maar ook een paar uur gezellig in de buitenlucht genieten met medesporters en vrienden. Dat bleek ook wel na de Rotterdam Ekiden. De sporters van Atledo hebben de kunst afgekeken om het volgend jaar tijdens maar zeker ook na de wedstrijd nog beter te doen. Er is zelfs al sprake van een commissie catering!

Het streven van de deelnemers is om volgend jaar met nog meer teams en supporters af te reizen naar de Rotterdam Ekiden. Niet alleen de koppeling tussen het individuele karakter van de loopsport en de vriendschappelijke verstandhouding van een teamsport maken deelnemen aan de Ekiden aantrekkelijk. Ook de gezelligheid en de activiteiten op het wedstrijdterrein zijn reden genoeg om mee te doen. Wat Atledo betreft dus volgend jaar weer!