Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Combiteam Atledo/Spiridon 5e in zonnig Spijkenisse

Geplaatst op maandag 27 juni 2016 om 13:44 uur

Voor het tweede jaar op rij hebben de atletiekvrouwen van Atledo en Spiridon de handen ineengeslagen. Ze schreven zich in als gecombineerd team voor de seniorencompetitie vrouwen derde divisie, omdat onze beide verenigingen kunnen ieder voor zich geen volledig team op de been brengen.

De eerste twee wedstrijden vonden onder een minder gelukkig gesternte plaats. Vooral bij de eerste wedstrijd in Waalwijk leek het na zware hagelbuien wel hartje winter. Zondag 26 juni was de derde wedstrijd. Op de heenweg naar Spijkenisse leek het erop of ze ook deze derde senioren competitiewedstrijd in ‘winters weer’ zouden doorbrengen, maar bij aankomst bij AV Spark in Spijkenisse werd het zonnetje meteen afgedwongen.

Tijdens de eerste twee wedstrijden was er een evenwicht tussen beide clubs, maar in deze laatste wedstrijd waren een aantal Atledovrouwen door fysiek ongemak en andere omstandigheden verhinderd. De vrouwenploeg bestond zondag uit de Atledozussen Karin en Chantal van Ham en de Spiridonners Kaylee van de Par, Liza Jonkergouw, Eva Kipping en Dyanne Verpaalen.

Vijfde plaats in de wedstrijd

Meerkampster en master Karin van Ham liet zien dat 100 meter horden en hoogspringen gelijk achter elkaar goed te combineren zijn. Karin liep een solide hordenrace in een tijd van 20,04 seconden. Direct daarna sprong ze 1,30 meter hoog. De vrouwen waren heel blij met de versterking door Chantal op het onderdeel kogelslingeren. Chantal werd knap vierde met een afstand 33,54  meter, ondanks dat ze de kogel al een tijdje niet meer geslingerd had. Ze sleepte zo ruim 600 punten binnen. Bij Liza liep het kogelslingeren en het kogelstoten niet zoals ze zelf had verwacht. Toch kwam ze bij het kogelstoten nog heel dicht bij de 9 meter.

Nadat de zon goed was doorgebroken, liet Eva bij het verspringen een nette sprong van 3,87 meter zien. Kaylee droeg flink bij aan een stijging van het puntentotaal. Tijdens de 100 meter liep ze in een sterke tijd van 12,68 naar de tweede plaats. Op de 200 meter kon ze de ontspanning nog wat langer vasthouden en dat resulteerde in 25,61! Een dik PR! Op de 1.500 meter was het bikkelen voor Dyanne. Zware benen en een hoge ademhaling zorgden ervoor dat de ontspanning (te) snel weg was, maar desondanks hield ze de tweede plaats goed vast.

De snelle estafetteploeg die (v.l.n.r.) bestond uit de Spiridonvrouwen Eva Kipping, Kaylee van de Par, Liza Jonkergouw en Dyanne verpaalen.

De vrouwen sloten af met de zware 4x400 meter estafette. De ploeg bestond uit vier Spiridonvrouwen die allemaal voor het eerst deze estafette liepen. Startloopster Kaylee, Liza, B-juniore Eva  en slotloopster Eva liepen naar een nieuw Spiridon clubrecord in een tijd van 4.38,75 minuten. Goed voor 518 punten. Daarmee werd deze derde competitiedag feestelijk op een vijfde plaats afgesloten en dat allemaal in zonnig weer zonder de voorspelde regen- en onweersbuien.

Benno Snepvangers en René Peeters op de bres voor Atledo

De Atledomannen deden wel met een zelfstandig team mee aan deze competitie in de derde divisie. Bij de eerste twee competitiewedstrijden konden de individuele nummers nog wel bezet worden, maar voor de afsluitende estafettes had men onvoldoende atleten ter beschikking. Bij de laatste wedstrijd waren door omstandigheden alleen master en oer-Atledo-er René Peeters en jonge senior Benno Snepvangers naar Spijkenisse afgereisd om de Atledo-eer te verdedigen. En dat deden de mannen met verve. Bij het kogelslingeren (of hamerwerpen zoals René het met eerbied voor de internationale roots van de sport liever noemt), liet René met een afstand van 37,07 meter  iedereen ruimschoots achter zich. Bij het stoten met de kogel kwam hij voor de tweede keer dit jaar over de tien meter. Sprinter Benno wil zich bekwamen in de andere onderdelen van de tienkamp en deed daarom eerst mee aan het kogelstoten. Daar valt nog veel te winnen. Bij het hoogspringen verbeterde hij zijn pr met maar liefst 10 centimeter en sprong hij 1,70 meter hoog.

Gelet op het succes en het plezier van de Atledo- en Spiridonvrouwen kan het geen kwaad ook eens na te denken over een gecombineerde mannen seniorenploeg van Atledo en Spiridon, want ook de mannen in Rijen lukte het niet om een compleet team op te stellen.

Met dank aan Dyanne Verpaalen, Spiridonlid en Atledofan.