Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Maresia Fun Triathlon: volgend jaar weer!

Geplaatst op dinsdag 7 juni 2016 om 08:28 uur

1/8 triatlon: 400 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 4.800 meter lopen. Dat is te overzien dachten Hester van Liempt, Carien van Zon, Hennie Suanet, Jacqueline Stouten en Trix Hoppenbrouwer en dus schreven zij zich in voor de Maresia Fun Triathlon op 5 juni.

Toen de inschrijving een feit was, moest er ook gericht worden getraind. Met Hens Koreman, trainer van de Wedstrijdloopgroep, als grote inspirator was dat geen probleem. Er werd serieus getraind. Hens legde uit dat het belangrijk was om de overgangen van het ene naar het andere onderdeel te oefenen. Dus zwommen de vrouwen in het Wilhelminakanaal om daarna de fiets bij Atledo op te halen en in vol tempo naar Oosterhout en weer terug te fietsen om af te sluiten met het lopen van rondjes op de baan. Soms zwaar, maar ze trainden met heel veel plezier op deze manier.

Dan de wedstrijddag, een hele zomerse dag. Het was geen overbodige luxe om een uur voor de start te verzamelen. De atleten moesten de juiste spullen op de goede plaatsen klaar leggen en het was voor allemaal de eerste keer. De start van de triatlon was ook een bijzondere ervaring. Iedereen lag klaar in het ven voor het startschot om vervolgens in een fuik te zwemmen naar een boei. Inhalen zonder iemand te raken was schier onmogelijk. Na het zwemonderdeel moesten er vier rondes van 5 kilometer worden gefietst. Het kleine beetje wind op het slotstuk was verkoelend. Daarna moesten de vrouwen zes rondes van 800 meter hardlopen in de blakende zon.

Allemaal zijn ze gefinisht. Maar dat was ook te danken aan de vele Atledo-ers die onze heldinnen kwamen aanmoedigen en die foto's maakten. Ploegleider Ad van Loon had voor de vrouwen nog een snoepzak in petto.

De dag werd afgesloten met partners en leden van de masters bij Janssen & Janssen. Het is wat Hester, Carien, Hennie, Jacqueline en Trix betreft voor herhaling vatbaar. En dan met nog meer Atledo-ers in 2017.

Hier kun je de volledige uitslag lezen.