Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-ers overleven Survival Dongen

Geplaatst op maandag 6 juni 2016 om 11:57 uur

Survival Dongen organiseerde dit jaar voor de tweede keer een Avondrun. De Avondrun is bedoeld voor iedereen die ouder is dan zestien jaar. Het trimbos en de kanovijver werden omgetoverd tot één groot survivalparkoers met ruim 40 hindernissen. De organisatie was in goede handen bij Survival Dongen, die dit jaar voor de twintigste keer een survival voor de scholieren van de Dongense basisscholen organiseerde.

Een aantal Atledo-ers zag de survivalrun als een alternatieve training. Die lopers spraken af dat ze bij elkaar zouden blijven en dat gebeurde ook in de eerste ronde. Na iedere hindernis werd op elkaar gewacht. De hindernissen waren voor iedereen te doen, maar sommige kostten wat meer inspanning en moeite dan andere. Gelukkig was coach Linda Schoenmakers er om goede tips te geven over de juiste manier waarop de hindernissen genomen moesten worden.

Op het parkoers waren ook leden van een survivalclub uit Drunen en aan hun techniek was te te zien dat zij dit al veel vaker hadden gedaan. De Atledo blauwhemden ploeterden over de obstakels, maar renden wel snel tussen de obstakels in. Hans Lodewijks vond het lopen over het water zwaar (maar voor zover bekend was er ook maar een in de geschiedenis van de mensheid die dat kon). De wedstrijdlopers van Hens Koreman hadden eindelijk eens profijt van al dat knieheffen. De kanovijver moest via een glijbaan in om vervolgens naar de overkant te zwemmen.

Na nog wat obstakels stond er bij de Vennen een container met lekker warm water waar de lopers in moesten. Het staartje van het parkoers was een enorme stormbaan in de vorm van een luchtkussen. Dit vond bijna iedereen het zwaarste onderdeel van het parkoers. Een aantal atleten begon vol goede moed zelfs nog aan een tweede ronde, maar daarbij werden wel wat hindernissen overgeslagen.

Het was een erg leuke manier om te trainen en onze lopers voelden de volgende dag dat ze spieren gebruikt hadden, die ze anders niet of nauwelijks gebruiken. Volgend jaar weer! Daar waren de Atledo-ers het over eens. Hopelijk met nog meer  ‘Atledoblauw’ aan de start.

Met dank aan Matthieu Verlinde.