Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Athletics Champs in Waalwijk

Geplaatst op donderdag 2 juni 2016 om 20:29 uur

AWC'66 organiseerde zondag 28 mei in Waalwijk de tweede wedstrijd van de Athletics Champs. De mini-, c-, b- en a-pupillen van Atledo waren daar ook bij aanwezig en troffen het met het prachtige weer.

Het team van de a-pupillen bestond uit maar vier atleetjes die samen de Atledo-eer moesten hooghouden. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruyff ooit. Zo ook hier, want het betekende wel dat ze lekker veel beurten kregen. Ze draaiden dus goed warm en dat leverde leuke prestaties op.

Het andere team was wel op volle sterkte. De mini-, c-, en b-pupillen traden met waalf atleetjes aan. Bij de teamestafette moest nog gewacht worden op het blauwe estafettestokje, maar daarna ging het als een speer (hoewel dat onderdeel dan weer niet op het programma stond). Bikkels van de dag waren Fenn en Anouk. Ze hadden een mindere ervaring met de zeer lage hordes tijdens de pendelestafette, maar geschaafd en wel deden ze de verdere wedstrijd gewoon mee.

Tussen de werponderdelen, het verspringen en het meters maken door werd er volop genoten van de zon, werden er spelletjes gedaan en werd er geknuffeld met mascotte Dotje. Bijzonder (leuk) was de vraagtekenopdracht. Er moest een leuke teamfoto gemaakt worden. Besloten werd om een menselijke piramide te bouwen in de zandbak. Dat leverde de tot nu toe mooiste teamfoto van het jaar op (maar misschien zijn er andere Atledoteams die deze uitdaging aangrijpen om een nog mooiere/leukere teamfoto te maken).

Al met al een hele geslaagde dag. Op naar de volgende...

O ja, Dotje ging uit logeren. Ze ging met Olivia mee (en Nadya en Dasha) en maandag kwam ze weer terug op de club.

Met dank aan Monica Snepvangers voor de verslaglegging.