Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Geslaagde pelgrimstocht naar de Hasseltse kapel

Geplaatst op dinsdag 31 mei 2016 om 17:17 uur

Ondanks de slechte weersvoorspellingen, viel het uiteindelijk erg mee. Om goed 7 uur in de ochtend gingen zestien wandelaars via de Vierbundersweg op pad richting Tilburg voor de (voor zover bekend) eerste Atledo pelgrimswandeling naar de Hasseltse kapel.

Na ruim twee uur zonder regen van betekenis arriveerden de wandelaars bij de Hasseltse kapel. Daar namen ze een half uurtje rust  en gingen ze met zijn allen de kapel in om een kaarsje op te steken en een moment van bezinning te houden. Daarna ging de groep naar de Postelse Hoeve voor een kopje koffie of thee en een broodje.

De terugweg verliep ook erg goed. Alleen bij de Coca-Cola fabriek werd de groep even getracteerd op een heftige bui. Via de Eindsestraat liepen onze pelgrims terug naar Atledo waar ze rond de klok van 12 uur aankwamen. Daar stonden in de kantine de soep en een lekker warm worstenbroodje al klaar. Nadat de wandelaars weer waren aangesterkt, hebben ze nog wat nagepraat. De conclusie van deze ochtend was dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Met dank aan Antoon Aarden voor de verslaglegging (en de organisatie).