Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Wings for Life Worldrun

Geplaatst op donderdag 26 mei 2016 om 21:07 uur

8 mei hebben we met acht Atledo-ers meegedaan aan een hele bijzondere wedstrijd in Breda: de Wings for Life Worldrun.

Het was om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste liepen we deze wedstrijd volledig voor het goede doel: ondersteuning van ruggenmergonderzoek voor mensen met een dwarslaesie. Daarnaast werd deze wedstrijd op maar liefst 34 locaties verspreid over de wereld gelopen en iedereen startte tegelijk om 11.00 uur UTC (13.00uur in Breda). Verder was het concept van de wedstrijd één die je niet zo vaak tegenkomt. Waar je gewoonlijk zo snel mogelijk een bepaalde loopt, was er bij deze wedstrijd geen afstand vastgesteld.

Formule-1-coureur Max Verstappen haalt een loper in. © Wings for Life Worldrun

Om 13.00 uur begonnen we met lopen en om 13.30 uur ging de 'catcher car' rijden, bestuurd door onze F1-held Max Verstappen. Hij startte met 15 km per uur. Zodra de catcher car je ingehaald had, was je wedstrijd afgelopen. Het doel was dus om zover mogelijk te komen! Tenslotte was het een bijzondere wedstrijd, omdat de zon heel erg zijn best deed om het ons zo moeilijk mogelijk te maken.

Al met al een zware, maar hele toffe wedstrijd waarbij iedereen het maximale uit zichzelf heeft gehaald! Volgend jaar met meer Atledo-lopers in Breda? Dan op 7 mei 2017. Johan Jacobs en Tessa Trommelen hebben zich alvast ingeschreven.

Uitslag:
Johan Jacobs: 25,75 km
Billy de Bruijn: 24,16 km
Toine van Gils: 24,15 km
Christian le Sage: 19,51 km.
Martie Reuvers: 15,24 km.
Jacqueline Stouten: 13,19 km.
Tessa Trommelen 8,72 km.
Ilse Haest: 7,78 km.
 
Met dank aan Tessa Trommelen.