Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo Avondwedstrijd verenigt heden en verleden

Geplaatst op dinsdag 17 mei 2016 om 15:26 uur

Een warme zomeravond in mei, oude bekenden, volop publiek en bovenal veel deelnemers. De Atledo Avondwedstrijd was weer meer dan geslaagd. Door het mooie weer vonden veel atleten alsnog de weg naar sportpark de Hertog Jan om via de na-inschrijving deel te nemen. Bij het discuswerpen leidde dat tot wat vertraging, maar verder was de wedstrijd weer strak georganiseerd, zoals we sinds een aantal jaren van onze Wedstrijdorganisatiecommissie gewend zijn.

Heden en verleden

Zowel wat betreft deelnemers als wat betreft toeschouwers was de Avondwedstrijd een mooi voorbeeld van verleden en heden van Atledo. Na bijna 34 jaar is Atledo nog steeds springlevend. Van de eerste lichting waren René Peeters en Marc van Gils aanwezig. Beiden maakten deel uit van de Dongense atleten van A.T.V. Scorpio die in 1979 onder leiding van Coen Pfrommer een trainingsgroep begonnen. Toen de groep groeide werd Marc’s vader Henk van Gils assistent van Coen. Henk stond langs de baan aan te moedigen. Marc komt tegenwoordig uit voor Eindhoven Atletiek en liep de 600 meter waar hij onze D-juniore Anne de Jong tegenkwam. De twee jongemannen Rob Michiels en Ahmed Abubakar moesten alles geven om Marc in de eindsprint voor te blijven. René deed mee aan het kogelstoten en het discuswerpen. Op beide onderdelen werd hij tweede ondanks rugklachten.

Onder de toeschouwers was ook wereldkampioene indoor Nadine Broersen, die op deze mooie avond kwam kijken hoe het er bij haar oude club aan toeging. Ook zij voelt zich hier nog steeds thuis. Deze zomer zullen wij aan buis gekluisterd zitten als zij op jacht gaat naar Olympisch eremetaal in Rio de Janeiro.

Op de 5.000 meter verschenen de snelle mannen van het Runshop Greg van Hest Team aan de start. Winnaar werd Lauran Beijens. Hij was niet tevreden over zijn tijd, maar hij bleef Wesley van der Gouw wel ruim voor.

Goede prestaties Atledo-ers

Benno hinkt naar 12,75 meter.

Wat valt er verder nog te zeggen over de andere Atledo-ers? Er waren er veel en heel wat PR’s sneuvelden. Een greep uit de resultaten. Snelste man op de 100 meter was Benno Snepvangers in 11,37 seconden. Hij sprong met 5,85 meter ook het verst en bij het hinkstapspringen werd hij tweede met 12,75 meter, zeven centimeter minder ver dan het clubrecord van Tim Schellekens. Tot slot liep Benno nog 5.000 meter “uit” in iets meer dan 20 minuten). Jaïr van Winkel was de overtuigende winnaar van de Engelse mijl. Met zijn tijd van 4.56,51 minuten bleef hij maar een dikke seconde boven het clubrecord van Wouter Stokkermans. Beste master op die afstand was Atledo’s Gerjan Diepstraten. De verste discusworp van de dag kwam op naam van A-junior Shaquille Emanuelson van PAC, 47,77 meter. Geen A-junior deed dat ooit beter op onze baan. Phill deed het goed bij de C-junioren. Hij wierp de discus 47,51 meter ver, goed voor een clubrecord en een PR.  Phill Pols was ook de beste C-junior met de speer. Jeroen Farla was de beste master met een worp van 35,58 meter en Karin van Ham deed hetzelfde bij de vrouwen masters met een worp van 30,46 meter. Lia Schellekens was de beste master bij het kogelstoten van de vrouwen.

Na deze mooie baanwedstrijd kijken we alweer uit naar de volgende evenementen. De CD-competitiewedstrijd op zaterdag 21 mei en natuurlijk Positif Dwars Door Dongen op zaterdag 11 juni. Ook dan zien we je weer graag op of langs onze baan.

De volledige uitslag vind je hier.