Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

11 juni: 32e Positif Dwars Door Dongen

Geplaatst op maandag 16 mei 2016 om 13:01 uur

Op 11 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30 en 20.00 uur organiseert A.T.V. Atledo voor de 32e keer dit jaarlijkse loopevenement voor jong en oud, scholieren en bedrijven, trimmers en wedstrijdlopers, baan- en wegatleten en voor sporters met en zonder verstandelijke beperking.

Scholierenloop, VB-loop en pupillen

Het spektakel begint om 15.45 uur met de populaire scholierenloop. Honderden basisschoolleerlingen testen hun conditie over een afstand van 400 of 800 meter op de atletiekbaan van Atledo en de school met relatief de meeste deelnemende leerlingen krijgt de wisselbeker mee.

Aansluitend lopen de VB-atleten om 17.15 uur ook 400 of 800 meter en om 17.25 lopen de pupillen van Atledo en andere clubs 1.000 meter op de atletiekbaan.

De AVRI Engelse mijl: baanatleten de weg op

Om 17.45 uur lopen de junioren, senioren en masters de AVRI Engelse Mijl (1.609 meter) op een officieel gecertificeerd parkoers. De start is op de Geer en vandaar lopen de middensafstandlopers via de Nieuwstraat naar de atletiekbaan aan de Hertogjan. Een spectaculair snel onderdeel van Positif Dwars Door Dongen.

5 km trimloop en 10 km wedstrijd- en trimloop

Om 18.05 uur starten de trimmers voor hun trimloop over 5 kilometer. Die wordt echt Dwars Door Dongen gelopen. De start is op de atletiekbaan. Daarna gaat de loop over de Sportlaan, de Heuvelstraat, de Jupiterlaan, de Rijnstraat, langs het Europaplein, de Beneluxlaan, over de Stoomberg, langs het Oranjeplein, door de Hoge Ham, langs het Looiersplein, de Wilhelminastraat en via de Hertog Janstraat terug naar Atledo.

De finish is op de atletiekbaan, waar het enorm druk en zeker ook gezellig zal zijn.

Om 19.00 uur start de 10 kilometer, het slotstuk van Positif Dwars Door Dongen. Deze wedstrijd- en trimloop bestaat uit twee ronden over hetzelfde parkoers als de 5 kilometer.

Al jaren zijn zowel wedstrijdlopers als trimmers erg te spreken over ons gecertifceerde parkoers.

Bedrijvenloop

Sinds lang nodigt Atledo bedrijven uit om met hun personeel op de 5 en de 10 kilometer te strijden om een wisselbeker. Maar het draait natuurlijk niet alleen om die beker. De meeste bedrijven doen mee vanwege de gezelligheid op de Atledobaan, teambuilding en gezond personeel. Dit jaar worden de bedrijven voor het eerst ontvangen in de Marco van Strien Sponsorlounge waar voor de wedstrijd koffie of thee kan worden gedronken en erna een hapje en een drankje aan het hardlopende personeel wordt geserveerd. En er is dan natuurlijk tijd en ruimte om te netwerken.

Thomashuis Sponsorloop

Voor het tweede jaar zet Atledo het Thomashuis in het zonnetje. Diana de Bruijn en Rik Huijben zijn zorgondernemers die mensen met een verstandelijke beperking een fijn thuis bieden in het Thomashuis. Deelnemers kunnen dit ondersteunen door een bedrag te doneren op het inschrijfburo bij Atledo. Maar als je alleen deel wilt nemen aan de Thomashuis Sponsorloop en niet in de uitslag wilt worden vermeld, doneert Atledo de helft van je inschrijfgeld aan het Thomashuis.

Voor de veiligheid van de vele honderden deelnemers en van het publiek zal het parkoers gedeeltelijk autovrij worden gehouden. Er is voldoende ruimte voor fietsenstalling en op 500 meter van de atletiekbaan op de Kanaaldijk Noord is voldoende parkeergelegenheid.

Doe dus mee of kom als toeschouwer kijken en aanmoedigen. Langs het parkoers of op de feestelijke Atledobaan waar alle lopers finishen en waar na afloop op het terras of aan de bar kan worden nagepraat hoe het was.

Inschrijven kun je via www.inschrijven.nl of op de accommodatie van Atledo tot 45 minuten voor de start van de gewenste afstand.

Op de website www.dwarsdoordongen.nl vind je alle informatie over het parcours.

Tot ziens op zaterdag 11 juni bij Atledo!