Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Masters Atledo aan de zonnige Zeeuwse kust

Geplaatst op maandag 9 mei 2016 om 13:00 uur

Voor de eerste competitiewedstrijd van dit baanseizoen reisden onze mannen masters af naar het verre Terneuzen. Alleen al vanwege het zomerse weer was het geen straf om daarheen te moeten. Van de Zeeuwse kust hebben ze trouwens nauwelijks iets gezien. De Westerscheldetunnel biedt weinig uitzicht en verder verwachtte de jarige ploegleider Frits van der Velden dat zijn mannen deze dag zouden presteren.

Het aantal actieve mannelijke atletiekmasters bij Atledo is de afgelopen jaren flink toegenomen. De vergrijzing in Nederland brengt niet alleen nadelen met zich mee. Toch was het vanwege blessures en andere verplichtingen nog lastig om een goede opstelling te maken. De opstelling zag er als volgt uit:

100 meter: Gerard van Broekhoven en Raymond Wabeke

Verspringen: Frits van der Velden

Hoogspringen: Frank Pols

400 meter: Hens Koreman en Ard-Jan Moerdijk

Speerwerpen: Bernard Oerlemans en Frits van der Velden

1.500 meter: Hens Koreman en Raymond Wabeke

200 meter: Gerdjan Kipping en Frits van der Velden

Discuswerpen: Gerard van Broekhoven

Kogelstoten: Bernard Oerlemans en Frank Pols

4x 100 meter estafette: Gerdjan Kipping, Ard-Jan Moerdijk, Gerard van Broekhoven en Frank Pols

Daarnaast stond trainer Piet van Ham zijn atleten met raad en daad terzijde en was Tom Dalenberg meegereisd om als jurylid op te treden. De wedstrijd stond trouwens onder leiding van onze eigen Tim Schellekens.

Het was wel even wennen zonder de vrouwen masters. Nu moesten de mannen elkaar zelf bij de les houden en was er niemand om het haantjesgedrag binnen de perken te houden. Toch werden er enkele opmerkelijke prestaties geleverd. Ondanks een valse start en een tegenwind van 1,3 m/s raffelde Gerard de 100 meter af in 14,45 sec. Hij verbeterde daarmee het clubrecord van Jan-Willem van Heteren bij de mannen masters 60+. Nadat hij er al een zware 400 meter had opzitten, verbeterde Hens met een tijd van 5.46,28 het clubrecord bij de mannen masters 60+ op de 1.500 meter. Op de overige onderdelen waren er met het oog op het verdere seizoen hoopgevende resultaten te zien naast goede leermomenten. Zoals het inschatten van elkaars snelheid op de estafette. Meerkamper bij uitstek was natuurlijk Frits, die zowel sprong, wierp als liep. Raymond sprintte voor de tweede keer op de 100 meter, maar had op de 1.500 meter helaas last van een onwillige kuitspier. Ard-Jan liep een goede 400 meter. Gerdjan liep na de 200 meter een snelle eerste 100 op de estafette. Bernard zag verbetering bij het kogelstoten en liet zijn speer alweer na 30 meter landen. Frank sprong en stootte stabiel, ondanks dat hij dinsdag geopereerd wordt en liep als slotloper een zinderende inhaalrace op de estafette. Hij bezorgde Atledo daarmee een tweede plaats in de serie.

Al met al een mooie dag uit voor de masters en de ijskoude biertjes die jurylid Tom na afloop uit zijn koelbox toverde, smaakten uitstekend en waren een welverdiende beloning voor de inspanningen op deze warme en winderige zondag.

De volgende competitiewedstrijd is op zondag 5 juni in Zevenbergen. Dichterbij dus en een kans voor de fans om de mannen aan te moedigen. Maar eerst zullen zij het publiek vermaken met hun kwaliteiten tijdens de Avondwedstrijd die Atledo woensdag aanstaande (11 mei) vanaf 19 uur organiseert. Doe mee, help mee of kom kijken en aanmoedigen!

De volledige uitslag van deze wedstrijd vind je hier.