Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ouder-kindtraining

Geplaatst op zondag 24 april 2016 om 16:00 uur

Woensdag 20 april organiseerden onze pupillentrainers weer de ouder-kindtraining. Vorig jaar hadden we die overgeslagen.

Om half 7 was het al lekker druk op het terras van het clubgebouw. De kinderen werden nu niet door hun ouders weggebracht, maar de ouders bleven deze keer om mee te doen met de training. Ieder kind had een vader of een moeder meegebracht en er waren zelfs kinderen waarvan beide ouders meededen. Iets over half 7 ging iedereen een rondje inlopen op zijn of haar eigen niveau. Na het inlopen, mochten de kinderen een gekleurd rondje uit een zakje halen. De kleur gaf aan in welke groep je zat. Er waren vier groepen. Die groepen kregen ieder een schema mee met de volgorde van de onderdelen die ze die avond gingen doen. Iedere groep had bij het eerste onderdeel nog een warming-up en daarna ging men van start.

De pupillentrainers hadden vortexwerpen, verspringen, sprint en kogelstoten voorbereid. Ieder kind deed een wedstrijd met zijn ouders en de vraag was wie beter waren; de de kinderen of de ouders. Ouders en kinderen streden echt om goede resultaten neer te zetten. De trainers noteerden alle prestraties en schreven deze op een echt diploma. Als afsluiter liepen alle deelnemers nog een 400 meter. Daar zagen we zelfs nog een echte strijd tussen twee vaders en een moeder om als eerste te eindigen. Het waren echte talenten, want met een tijd van zo’n 1,21 minuten hebben zij een echte prestatie geleverd.

De pupillentrainers kijken terug op een zeer geslaagde training, ook vanwege het fantastische weer. Ook de ouders waren enthousiast en we hoorden zelfs een paar ouders vragen of we het niet vaker in een jaar konden doen.

Met dank aan de pupillentrainers voor de verslaglegging.