Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lopen langs Leemputten en over de Vliegbasis

Geplaatst op donderdag 21 april 2016 om 15:52 uur

Onze lopers konden de afgelopen week twee keer aan de bak als ze dat wilden. Een aantal lopers van de Wedstrijdloopgroep deed dat ook. Op woensdag stond de 6e Leemputtenloop van Spiridon op de agenda en op zondagochtend kon men weer in Rijen lopen. Nu op de vliegbasis Gilze-Rijen.

Leemputtenloop 

Een flinke delegatie ging woensdag naar Spiridon om aan de 6e Leemputtenloop deel te nemen. Een steeds populairder wordende loop dwars door de mooie Boswachterij Dorst. Een stevige hoosbui zorgde ervoor dat de start werd uitgesteld. Inlopen zat er daarom ook niet in. Zo'n 200 deelnemers stonden aan de start van de 10 kilometer. Anton Bogers en Albert de Rooij streden onderling om onder de 40 minuten te komen. Dat zat er net niet in. Albert finishte in 40,11 minuten en haalde daarmee een vijfde plaats bij de mannen masters 45. Anton werd zesde bij de mannen masters 35 en finishte in 40,23 kort achter Albert. Daarachter kwam Ad de Jong in 43,19. Dat leverde hem als 65-plusser een tweede plaats op bij de mannen masters 55. Hij had haar naar eigen zeggen "samen gelopen met een vrouwke dat lekker liep." Johan Jacobs merkt dat hij niet de vorm heeft zoals bij het Rondje Vrachelen en hij liep de wedstrijd uit in 45,59 minuten. Hij werd daarmee veertiende bij de mannen masters 55. Marloes de Jong was herstellende van de griep. Zij werd vijfde bij de vrouwen masters 35 in een tijd van 47,55 minuten.

150 deelnemers startten voor het clubhuis voor de 5 kilometer. Een lange weg met  één scherpe draai en daarna mochten de lopers als een speer terug. Dat leverde snelle tijden op.

Ad Kimenai onderweg op de 5 kilometer bij de Leemputtenloop. © Nicole van der Sman.

Master Jeroen Farla deed er 20,53 minuten over en Jan van Liempt 23,46 minuten. De jeugd was nog rapper. Zowel Wouter als Jaïr was niet helemaal fit, maar dat leverde toch mooie tijden op. Wouter finishte in 17,04 minuten en Jair 17,55. Ralph Jacobs zat er tussenin. Ondanks wat klachten liep hij een mooie eindtijd van 17,51 minuten. Ad Kimenai finishte netjes in 23,19 minuten en bij de vrouwen was Shannon Sprangers precies zo snel als in 2015. Zij deed 27,21 minuten over de 5 kilometer. Ons jongste bestuurslid Tessa Trommelen was bijna een halve minuut sneller dan vorig jaar met een eindtijd van 29,34.

De volledige uitslag van de 10 kilometer staat hier en de volledige uitslag van de 5 kilometer staat hier.

Vliegbasisloop

Anton Bogers vliegt over de start- en landingsbaan van Vliegbasis Gilze-Rijen. © Remy Helmhout

Zondags gingen vier wedstrijdlopers naar Rijen voor de Vliegbasisloop over 10 kilometer. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat NuKuBU’s (minder vleiend militair jargon voor burgers) over de Vliegbasis Gilze-Rijen mogen lopen. De luchtmacht stond dit toe vanwege het goede doel. De volledige opbrengst van de loop komt ten goede van de ROPARUN. Ondanks dat het geen officiële wedstrijd was, streden Albert, Anton, Cristian le Sage en Marloes wel fel om een goede tijd te lopen. Na een eerste stukje verhard werden de lopers gelijk het bos in gestuurd. Ze mochten crossen. Daarna volgden lange, brede asfaltwegen. De lopers deden alle uithoeken van de vliebbasis aan en liepen ten slotte evenwijdig aan de Langenbergseweg linksom richting Molenschot. Over de start- en landingsbaan dus. Dat was zo’n lang recht stuk dat de finishboog niet eens te zien was. 3 kilometer lang en tegen de wind in. Aangemoedigd door brandweer en familie finishten onze helden moegestreden. Het was een mooie ervaring.

Eindtijden: Albert 40,48 minuten, Anton 41,20, Cristian 46,10 en Marloes 47,57.

Met dank aan Albert de Rooij voor de verslaglegging.