Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

The road to Aarhus, deel 2: Atledo Werp3kamp

Geplaatst op woensdag 13 april 2016 om 19:57 uur

Na de indoorwedstrijd in Steenwijk namen onze masters deel aan de Atledo Werp3kamp, een tweede grote stop op weg naar Aarhus 2017. Tevens een ideaal testmoment aan het begin van het baanseizoen om te zien hoe het met de (werp)vorm is gesteld en aan welke punten er onder leiding van trainers Piet van Ham en Ardy van Broekhoven (hard) moet worden gewerkt.

Onder een mooie lentezon konden de atleten dank zij de voortreffelijke organisatie in maar liefst zeven groepen aan zowel kogelstoten, als discuswerpen en speerwerpen deelnemen. Velen maakten dankbaar van de mogelijkheid gebruik vaker dan ooit te mogen stoten of werpen.

Het frequentere trainen en de werptrainingen van Piet van Ham beginnen langzaam vruchten af te werpen. Of komt het omdat inmiddels drie jonge zestigers naar een lagere gewichtsklasse zijn gegaan?

Bernard Oerlemans benutte deze werpdriekamp om – tijdelijk – de hegemonie onder de werpers te herstellen met topprestaties, niet alleen op kogel en discus, maar dit keer ook op speer. Voor het eerst sinds lange tijd boven de 30 meter, en belangrijker, net iets verder dan Frits van der Velden. Maar Frits was “een beetje moe”. Hens Koreman profiteerde optimaal van de aanwijzingen van Piet en assistent-bondscoach Bernard, door voor het eerst met de speer meer dan 20 meter te gooien. Gerard van Broekhoven is al helemaal gewend aan zijn nieuwe gewichtsklasse, een onsje meer of minder maakt hem helemaal niets uit. En Jan-Willem was zoals altijd niet te remmen, zelfs na twee rondjes op alle onderdelen kreeg hij er geen genoeg van. Jammer genoeg werd zijn beste prestatie van de dag in de extra-time niet verwerkt in de uitslag.

Grote winst van dit toernooi was dat bijna alle masters onmiddellijk na iedere worp zelf al door hadden wat ze nu weer verkeerd hadden gedaan en dat ze dit ook luidkeels verkondigden. Piet glunderde van oor tot oor, hij hoefde immers geen commentaar te leveren en weet precies aan welke accenten hij de komende trainingen (veul) aandacht moet besteden. Gelukkig is 2017 nog ver weg!

Maar eerlijk is eerlijk, dankzij de fraaie outfit van Positif BV ziet het er al wel heel professioneel en gelikt uit!