Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

De marathon is een feestje

Geplaatst op dinsdag 12 april 2016 om 12:25 uur

Zondag lopen vijf Atledo-ers het koningsnummer van de loopsport. Yvette van Dulmen, Martin Kerkvliet, Kady Moerenhout, Albert Verschure en Richard de Jong verschijnen aan de start van de Marathon Rotterdam.

In het startvak neemt de spanning toe.

De sfeer zit er al vroeg in. De zon schijnt uitbundig, het is bijna windstil en een graad of 9. Ideale omstandigheden dus. Na Lee Towers met ‘You Never Walk Alone’ volgt de opzwepende heartbeat van Rotterdam. De adrenaline stijgt, ik wil nog maar één ding: Lopen! Met zo’n 950.000 toeschouwers is het echt één groot feest. Elke loper is een held, elke finisher is een winnaar.

De eerste 25 km verlopen soepel, heerlijk relaxed in het zonnetje door Rotterdam Zuid: langs De Kuip, Ahoy’ en de Maassilo terug naar de Erasmusbrug. Daar is het voor het eerst taai. Hoe mooi die brug ook is, hij loopt wel omhoog en niet zo’n beetje ook. In de Blaaktunnel geven trommelaars je ritme aan, maar dan omhoog richting de Kubuswoningen en de Markthal, aauw!

Bij 32 kilometer wordt hardlopen strompelen. Het publiek schreeuwt me er doorheen.  Bij 37 kilometer ruik ik de Coolsingel en hervind ik iets dat op een ritme lijkt. Nog een keer de Kubuswoningen - nog 1 kilometer, een orkaan van aanmoedigingen overstemmen de pijn. Daar is ie dan, na 3 uur en 50 minuten: de eindstreep!

Leeg, maar vooral trots en blij, maakt de gedachte van: ‘Dit nooit meer!’ plaats voor: ‘Volgend jaar weer?’

Tijd om te kijken naar de prestaties van de andere Atledo-ers. Martin loopt een fantastisch PR van 2 uur 58 minuten, zelfs met een ontwrichte heup. Albert finisht solide in 3 uur 53, Kady voltooit haar eerste marathon in een mooie 4 uur 16. Yvette volgt kort daarachter met een PR van 4 uur 19. Wat een wereldprestaties.

Rotterdam, bedankt!

Richard de Jong