Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Blauwhemdencompagnie van Atledo bij Army Urban Run

Geplaatst op maandag 11 april 2016 om 19:47 uur

Een heerlijk lentezonnetje, een parcours van 10 kilometer heuvels, kuilen, water, modder,  20 obstakels  en een stel fanatiekelingen van Atledo. Dat waren de ingrediënten voor een prachtige 5e Army Urban Run op zondag 10 april op de kazerne in Oirschot.

Op zondagochtend verzamelden de Atledo-ers zich al op tijd bij de bibliotheek. Frits reed zelfs nog speciaal naar huis om zijn nieuwe Atledo-Positif-jasje op te halen!  Eenmaal in Oirschot trok iedereen eerst het wedstrijdshirt aan en bevestigde de chip op de schoen. Als bewijs voor de thuisblijvers werd er een groepsfoto gemaakt. Deze foto is tevens het bewijs dat Hester van Liempt in ieder geval op zondag 10 april de stoerste vrouw van Atledo was.

Achterse rij v.l.n.r.: Hens Koreman, Hester van Liempt, Albert de Rooij en Matthieu Verlinde. Voorste rij v.l.n.r.: Frits van der Velden, Christian Le Sage, Johan van Wanrooij en Hans Lodewijks.

De mannen van Atledo zochten het eerste startvak op en spraken af nog even dat ze wel bij elkaar konden blijven tijdens de run. Dat overleg leek meteen vergeten nadat het startschot was gevallen.  De soldaat in Albert de Rooij kwam naar boven en hij ging dan ook fanatiek van start, op de hielen gevolgd door Matthieu Verlinde. In de eerste modderpoel voelde Matthieu zich zo thuis dat hij er maar liefst drie keer languit in ging liggen. Albert ging er als een (zand)haas vandoor en het lukte Matthieu niet meer om bij hem te komen. In de linie er achter liepen Johan van Wanrooij, Hens Koreman en Toine van Gils.  Toine zag Matthieu in de verte ploeteren en wilde hem wel inhalen. Helaas was een steentje in zijn schoen de spelbreker en moest hij ook Johan en Hens voor zich laten gaan. De sterke achterhoede van het Atledoleger werd gevormd door Christian le Sage, Frits van der Velden,  Hans Lodewijks en Hester van Liempt.

Nadat alle blauwhemden waren gefinisht en afgespoeld, werd er in het zonnetje nog even nagenoten en kwamen de stoere verhalen! Het was een zeer geslaagde Army Urban Run en volgend jaar zal het legertje van Atledo zeker weer van de partij zijn!  Dat zij het goed gedaan hebben, blijkt wel uit de uitslagen. De Atledo-ers eindigden hoog in de ranglijst van de 1.872 deelnemers op de 10 kilometer.
Albert de Rooij  0:59:45 (31), Matthieu Verlinde 1:02:39 (63), Johan van Wanrooij 1:04:54 (84), Hens Koreman 1:05:21 (92), Toine van Gils 1:05:36 (100), Christian Le Sage 1:11:36 (221), Frits van der Velden 1:16:44 (372), Hans Lodewijks 1:19:34 (465) en Hester van Liempt  finishte met 1:16:02  als 38e vrouw van de 820 en kwam op plaats 360 overall.

De volledige uitslag vind je hier.