Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

The road to Aarhus, deel 1: Indoor Steenwijk

Geplaatst op donderdag 7 april 2016 om 11:12 uur

De weg naar Aarhus 2017 gaat via Steenwijk...

De Atledo masters gaan dit jaar ver in hun voorbereiding op Aarhus 2017, heel ver, bijvoorbeeld naar Steenwijk voor een indoorwedstrijd. Niet zomaar een indoorwedstrijd, maar het 31e Visscher Sport Indoor Gala. Gedreven door de ambitie van een bijna 60-jarige Gerard van Broekhoven om vlak voor zijn verjaardag nog een paar clubrecords scherper te stellen en door de verborgen agenda van zijn vrouw Ina om Gerard op 12 maart zo ver mogelijk van huis te krijgen, gingen op 12 maart 2016 zes masters en trainer Piet van Ham op weg naar Steenwijk voor een indoorwedstrijd op de onderdelen 40 en 50 meter sprint, kogelstoten en verspringen.

Staand v.l.n.r.: Piet van Ham, Gerard van Broekhoven, Bernard Oerlemans en Frits van der Velden. Zittend v.l.n.r.: Jan-Willem van Heteren, Hens Koreman en Stefan Redering.

Met die zes masters was Atledo ruim vertegenwoordigd op alle onderdelen. Het leek bijna wel een Atledo clubkampioenschap. Toch moesten onze helden het dit jaar op de sprint en bij het verspringen nog afleggen tegen de jongere garde, maar waren er wel virtuele podiumplaatsen voor Bernard Oerlemans (1) bij het kogelstoten, Gerard (3) op de sprint en voor Jan-Willem van Heteren (2) en Gerard (3) bij het verspringen. De onderlinge verschillen op de sprint waren erg klein, wat goede vooruitzichten geeft voor de 4 x 100 meter estafette in de competitie en voor het EK in Aarhus. Vanuit Steenwijk is het nog maar 665 km naar Aarhus, dus qua afstand waren de mannen al bijna op de helft van de helft. Of dat ook geldt voor de prestatiecurve, zal nog moeten blijken.

Sla er de uitslagen voor de EK masters indoor Ancona 2016 nog eens op na en je zult zien dat de Atledomasters met deze resultaten een paar Italianen kunnen verslaan!

Voor de liefhebbers, de volledige uitslag vind je hier.