Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo-ers kachelen door Vrachelen

Geplaatst op woensdag 6 april 2016 om 07:19 uur

Tijdens de winter namen telkens veel Atledo-ers deel aan de vele crossen in de regio. Nu het wegseizoen is aangebroken, blijkt nog niet iedereen daar klaar voor. Afgelopen zaterdag stonden maar negen Atledo-ers aan de start in Oosterhout bij de vijfde wegwedstrijd in het Global-e Wegcircuit Midden-Brabant, het 11e Rondje Vrachelen. A.T.V. Scorpio organiseert deze loop die de lopers over de Vrachelse Heide voert. Vandaar de naam Rondje Vrachelen.

Sponsor Positif BV had de wedstrijdlopers afgelopen vrijdag van nieuwe loopjasjes voorzien waardoor de atleten van Atledo een mooie en opvallende verschijning waren in Oosterhout. De reacties van de andere lopers en verenigingen op die verschijning waren erg leuk.


Jeroen van der Put Liep als enige de 6 km wedstrijd. Zijn doelstelling was om deze binnen de 25 minuten te lopen. Met 25,45 minuten haalde hij dit doel niet, maar hij kon desondanks terugkijken op een goede wedstrijd meteen vierde plaats als resultaat. Op de 10 kilometer kwamen de cracks Albert de Rooij, Toine van Gils, Johan van Wanrooij, Johan Jacobs, Ad de Jong en Hennie Smits in actie. Albert werd elfde bij de masters 45+, gevolgd door Toine op een vijftiende plaats, en Johan van Wanrooij als 23e. Johan Jacobs legde beslag op de achtste plaats bij de masters 55+ waarvan hij sinds kort deel uitmaakt. Topper Ad de Jong stond natuurlijk weer op het podium. Dit keer mocht hij de bronzen medaille in ontvangst nemen die hoorde bij de derde plaats in de categorie mannen masters 65+. In diezelfde categorie werd Hennie tiende.

Bij de vrouwen masters ten slotte werd Jeanine Kuijpers twaalfde bij masters 35+ en Jacqueline Stouten achtste bij de masters 45+.

De volledige uitslag kun je nalezen op uitslagen.nl.

Zondag 10 april lopen een aantal atleten van Atledo de Marathon Rotterdam. Dat is een evenement waar alle aanmoedigingen welkom zijn. De woensdag erop,  staat de eerstvolgende wedstrijd van ons regiocircuit weer op het programma, de Global-e Leemputtenloop van a.v. Spiridon door de mooie Boswachterij Dorst.