Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

3 Europese indoortitels voor Riet Jonkers-Slegers

Geplaatst op maandag 4 april 2016 om 18:32 uur

Onze topmaster Riet Jonkers-Slegers heeft bij de Europese indoorkampioenschappen voor masters in het Italiaanse Ancona drie Europese titels behaald. Riet werd Europees Kampioen bij het hoogspringen en op de 400 en de 800 meter in de categorie vrouwen masters 70+.

Archieffoto van Riet op het WK mastersatletiek in Brazilië in 2013

Onder auspiciën van de European Masters Athletics werd in Ancona van 29 maart tot en met 3 april het Europees Masters Indoorkampioenschap georganiseerd. Atleten worden aangemerkt als master vanaf hun 35e verjaardag. Na vijf jaar schuift de mastersatleet een categorie op. Zo kunnen de atleten dus per onderdeel prijzen winnen in vijfjaarscategorieën. Riet heeft in de loop der jaren al heel wat internationale titels op haar naam gebracht, zowel binnen als buiten. Omdat ook Riet niet jonger wordt, strijdt zij inmiddels om de titel in de categorie vrouwen masters 70-74.

Op de 400 en de 800 meter is Riet wereldrecordhoudster in die leeftijdscategorie en ze was dus min of meer aan haar stand verplicht om die onderdelen te winnen. Maar vanzelfsprekend is dat niet. De wereldrecords zijn alweer drie jaar oud en dat is in de oudere masterscategorieën veel. Het belangrijkste doel van de oudere mastersatleet is om continu de teruggang te beperken en heel te blijven. Daarvoor traint Riet elke dag wel een beetje, onder andere door te aquajoggen. Daarin is ze heel gedisciplineerd. Om heel te blijven heeft ze ook een aantal nummers moeten laten lopen (1.500 meter en vooral de vijfkamp) waarop ze ook winstkansen had. Hoogspringen was dit keer een hele mooie meevaller.

Wereldrecords hoefde ze dit keer ook niet te lopen of te springen, maar dat maakte de zeges niet minder zoet. Met deze drie Europese titels heeft Riet haar toch al indrukwekkende lijst nog verder uitgebreid. Van harte gefeliciteerd Riet!