Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Baanatleten volop in actie

Geplaatst op zondag 3 april 2016 om 18:59 uur

De winter zit erop, we hebben de crossparkoers en de sporthallen weer achter ons gelaten. De lopers en trimmers hebben hun eerste wegwedstrijden er al weer opzitten en onze atleten hebben het baanseizoen geopend.

PR's in Hilversum
Master Frank Pols reisde op 20 maart met zoon Scott en met Sam van der Pol (beiden B-junioren) af naar de werpwedstrijd in Hilversum. Scott liet zich bij het discuswerpen direct zien met een mooi PR van 41,03 meter. Net geen clubrecord wat dat stond op nam van zijn broer Glenn met 41,04 m. Bij het kogelstoten kwam hij tot een mooie afstand van 13,32 meter. Sam deed met afstanden van 38,03 meter bij het speerwerpen (ook voor hem een PR) en 12,04 meter bij het kogelstoten niet veel voor Scott onder. Frank testte behalve de speer en de kogel ook de discus om te zien waar hij de komende tijd aan moet schaven.

Zonnige openingswedstrijd in Tilburg
Zaterdag 26 maart opende ook av Attila haar baanseizoen op een winderige, maar zonnige dag. Ook nu was Frank weer aanwezig, maar dit keer met zoons Glenn (A-junior) en Phill (C-junior), maar de Atledo-afvaardiging was dit keer groter. D-juniores Anne de Jong en Anne ter Horst, C-juniore Enola Redering, senior Wouter Akkermans en masters Frits van der Velden en Gerdjan Kipping gaven ook acte de présence.

Anne ter Horst stootte de kogel naar 8,87 meter, waarmee ze tweede werd. Anne de Jong deed maar liefst aan zes onderdelen mee: kogelstoten, speerwerpen, verspringen, 150 meter, 600 meter en 60 meter horden. Haar beste uitslag behaalde ze op de 600 meter die ze won in 1.55,00. Enola kwam in actie bij kogelstoten, speerwerpen en het verspringen en leverde nette prestaties aan het begin van het nieuwe seizoen. Phill Pols kwam op vier onderdelen uit: Hij liet de kogel landen op 13,09 meter en de speer op de mooie afstand van 42,93 meter, wat al dicht bij zijn PR is van vorig seizoen, zonder dat hij hier al voor getraind had. De 100 meter horden liep hij nog terughoudend na een blessure, maar hij verbeterde hij zich al naar 15,39 seconden. Glenn is langzaam weer aan het opbouwen na een elleboogoperatie. In Tilburg startte hij met kogelstoten, maar mag dit nog niet voluit doen. Het was zijn eerste wedstrijd als A-junior, maar met een zwaardere kogel van 6 kilo stootte hij uit stand toch al 10,25 meter. Op de incourante 150 meter benaderde hij zijn beste tijd en de 300 meter liep hij technisch heel mooi. Deze zomer gaan we ook weer van hem horen. Wouter liep ondanks de harde wind een strakke 1.500 meter na een snelle eerste ronde. Zijn 4.30,92 biedt perspectief voor het verdere seizoen.

Glenn Pols start op de 300 meter.

De masters hadden zo hun eigen doelen. Frank had griep en koorts gehad en deed het dus rustig aan. Desondanks waren zijn prestaties bij het kogelstoten en op de 150 meter heel redelijk. Frits van der Velden wilde natuurlijk weer aan zoveel mogelijk onderdelen deelnemen, maar zelfs hij slaagde er niet in om tegelijkertijd aan het hoogspringen, het kogelstoten en de 1.500 meter mee te doen. De 1.500 schrapte hij dus, maar hij had toch al een 150 en een 300 meter gesprint. Op de 150 meter verbeterde hij zijn PR, wat tevens een nieuw clubrecord bij de masters 55+ betekende. Ook bij het speerwerpen kwam hij al goed voor de dag, met een afstand van 32,58 meter. Gerdjan wilde zich testen op de sprint. Het bleef bij een PR en clubrecord op de 150 meter bij de masters 45+. Een kuitblessure weerhield hem van deelname aan de 300 meter.

Testen in Vught
Geen baanwedstrijd compleet zonder de familie Pols, dus ook in Vught waren ze weer van de partij.
Scott verpulverde zijn eigen clubrecord bij het discuswerpen met ruim vier meter door de discus ondanks de felle windstoten 45,97 meter ver te werpen. Hij won hiermee ook de wedstrijd en staat hoog op de nationale ranglijst. Bij het kogelstoten kwam hij tot 13.38 meter, iets verder dan in Hilversum. Ook Sam van der Pol verbeterde zich in Vught. Met een discusworp van 39,76 meter kwam ook hij op de nationale ranglijst. Bij het kogelstoten kwam hij nu tot 12,48 meter. Glenn benaderde bij het verspringen met een afstand van 5,46 meter zijn PR. Phill kwam op drie werponderdelen in actie. In Vught ging wilde hij hoge ogen gooien bij het discuswerpen maar door rukwinden en regen mocht dat nog niet lukken. Ondanks dat kwam hij toch tot een nette 39,10 meter en plekje op de nationale ranglijst. Tijdens speerwerpen was het weer hem wat gunstiger gezind en liet hij de speer landen na 43,93 meter. Vader Frank hield zich nu nog gedeisd en kwam alleen uit op discuswerpen en het kogelstoten. Master Rian Peeters tenslotte wierp niet alleen een discus en een speer, maar slingerde ook nog een kogel weg. Op dat laatste onderdeel benaderde ze haar PR.

Aanstaande zaterdag 9 april is onze eigen Atledo Werp3kamp. Als je niet meedoet of meehelpt, kom je toch zeker lekker kijken en aanmoedigen.

De uitslagen van de werpwedstrijd in Hilversum staan hier, de uitslagen van de Openingswedstrijd in Tilburg staan hier en de uitslagen van de Testwedstrijd in Vught staan hier.