Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atletiek op Maat opent baanseizoen

Geplaatst op donderdag 31 maart 2016 om 22:09 uur

Voor de atleten van Atletiek op Maat zijn er niet zo veel baanwedstrijden en ze vonden het dan ook fijn dat ze mee mochten aan de openingswedstrijd doen van Gloria Atletiek in Baarle-Nassau. Om 10 uur stonden drie atleten uit Baarle-Nassau en drie atleten uit Dongen klaar voor de gezamenlijke warming-up. Colin was alleen zijn sportschoenen vergeten en om even van Baarle-Nassau terug naar Dongen te gaan om ze op te halen ging te ver. Dus nam hij deel op zijn gewone schoenen.

De atleten mochten de dag beginnen met verspringen. Jorrit sprong 3 meter 80, net onder zijn pr. Colin sprong met 3,22 meter wel een pr en Bianca verbeterde haar pr met maar liefst 26 centimeter tot 2,18 meter. Ook de dames van Gloria deden trouwens goed mee. Denise sprong 2,61 meter, Mayke 2,40 meter en Melissa 2,06 meter.

Nadat de spieren door het springen goed waren opgewarmd, mochten de atleten 60 meter gaan sprinten. Jorrit, Colin en Denise namen het in de eerste serie tegen elkaar op en klokten 9,0 (pr), 10,4 en 11,5 seconden. In de tweede serie maakten Mayke, Melissa en Bianca het heel spannend. Ze finishten vlak na elkaar in 12,0 12,6 en 12,7 seconden. Bianca bleef daarmee net boven haar pr.

Kogelstoten was het voorlaatste onderdeel van de dag. Jorrit stootte met een kogel van vier kilo, de anderen mogen dat nog met een kogel van drie kilo. Jorrit was blij dat hij niet meer met die onhandig grote indoorkogels hoefde te stoten en liet dat zien door zijn pr te verbeteren naar 5 meter 51. Colin vindt dat kogelstoten zijn slechtste onderdeel is, maar door goed te trainen, stootte hij de kogel toch al naar op 3,24 meter. Bianca bewees dat ze een constante stoter is, door haar pr van 3,12 meter exact te evenaren. Prima prestaties dus.

De zes meerkampers sloten de atletiekdag af met een vaardigheidsparkoers. De atleten moesten over een bank lopen en over hordes springen, ze moesten een hoepel om een pion werpen voor een seconde tijdwinst, daarna door een band, slalommen en wel vijf keer touwtjespringen, om tot slot de hoepel terugleggen en terug te sprinten naar de finish. Colin bleek daar heel goed in te zijn. Hij won in een met 25 seconden. Jorrit pakte geen seconde winst en volgde op zes seconden van Colin. Bianca zat daar met een tijd van 32 seconden vlak achter. Het heet niet voor niets een vaardigheidsparcours.

Nadat de punten van alle onderdelen waren opgeteld kwam daar de volgende uitslag uit. Bianca werd zesde, Melissa vijfde, Mayke vierde, Denise derde, Colin tweede en Jorrit eerste. Jorrit en Colin namen dus de gouden en de zilveren medaille mee terug naar Dongen. Zo gaan goud en zilver mee naar Dongen. Knap jongens!

De atleten van Gloria willen nu graag een keer meedoen aan een wedstrijd van Atledo, dus dat gaan we regelen. Tot ziens in Dongen.

Met dank aan Monica Snepvangers.