Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jurycursus, iets voor u?

Geplaatst op zaterdag 15 november 2008 om 11:26 uur

Altijd al willen weten waar al die streepjes op de baan nou voor dienen? Of waarom atleten de ene keer hun nummer op de rug dragen en de andere keer op de borst? En wat de regels zijn voor hoog- en verspringen?
U leert het allemaal tijdens de cursus ‘jury algemeen’.  In januari organiseren we de cursus dit verenigingsjaar in ons eigen clubgebouw. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en sluit af met een examen. Legt u dit met goed gevolg af (het slagingspercentage is 99,99%), dan bent u officieel jurylid en kunt u ingezet worden bij de atletiek – en loopwedstrijden die Atledo organiseert.
Die inzet gebeurt als volgt: u krijgt een e-mail bericht met een overzicht van data en tijden waarvoor juryleden nodig zijn. U geeft zelf aan voor welke wedstrijden u beschikbaar bent.  Aan de hand van de opgaven wordt een rooster gemaakt. U bepaalt dus zelf hoe vaak en wanneer u wilt jureren.
De cursus is gratis. Een aantal enthousiaste ouders heeft al laten weten de jurycursus te willen volgen. Tijdens de wedstrijden van hun kinderen kunnen zij dan actief zijn als jurylid. Heeft u ook belangstelling voor de cursus? Laat het even weten aan Johan Flipsen (tc-atletiek@atledo.nl), graag voor 5 december.