Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Paasmatinee bij Atledo

Geplaatst op woensdag 30 maart 2016 om 23:47 uur

Met de voorspelling van onstuimige weersvooruitzichten was het afwachten wie zich niet zou laten weerhouden door Buienradar. Dat waren uiteindelijk zo’n 50 Atledo’ers.

Hendrik van Gerven nam de warming-up voor zijn rekening en vooral de 22 kinderen stonden net zo hard te springen als de paashaas. Hun energie nam al een beetje af na de eerste 400 meter meelopen met de Paasloop, maar het enthousiasme bleef hoog! Met de harde wind was het daarna een hele uitdaging om het hele parkoers met eieren op een lepel te voltooien. Na een kwartiertje hindernisbaan werd het tijd om (chocolade) eieren te zoeken in het “Bamboebos”. Nadat iedereen na een half uur flink wat eitjes had verzameld, werd het tijd om het paaskonijn en het paasei te verloten. Michelle en Renée mochten deze smakelijke prijzen mee naar huis nemen. Het was een zeer gezellige ochtend met veel lachende gezichtjes!

Maaike en Isabel vertegenwoordigden Atletiek op Maat. Beiden liepen eerst twee rondes op de baan in, gelet op de harde tegenwind, toptijden van 3,52 en 4,22 minuten. Daarna moesten ze samen in vijf minuten zoveel mogelijk eieren en dat lukte uitstekend. Vervolgens moesten ze hindernisparkoers afleggen, waarbij behendigheid en snelheid afgewisseld werden. Beiden gooiden de “eieren” (rugbyballen) makkelijk door het vierkant. Als laatste liepen ze samen met trainer Johan Jacobs nog een rondje uit over de dijk en konden ze nadat alles was opgeruimd nog even uitpuffen in de kantine. Ook met twee deelnemers blijkt dat Atletiek op Maat een groep is, waarbij iedereen plezier heeft met elkaar en de prestaties van de anderen waardeert.

De lopers en trimmers renden de vertrouwde ronde van 1.200 meter over de baan en door het “Bamboebos”. De deelnemers bepaalden zelf of ze zes rondes liepen of minder. Ondanks de harde wind was het toch lekker loopweer. De meesten trotseerden de volle zes rondes. Albert de Rooij was zoals verwacht de eerste die zes rondes volbracht, gevolgd door good-old Toine van Gils en Harold de Boer. Bij de dames waren Linda Jaspers, Jacqueline Stouten en Karin van Ham de eersten die zes rondes voltooiden.

Na afloop werd het nog heel gezellig in de kantine waarbij Michelle en Renée hun prijzen in de wacht sleepten.

Op onze website vinden jullie de volledige uitslag, vooropgesteld dat ieders persoonlijke prestatie even groot is en tijden en afstanden ondergeschikt zijn aan de doelstelling van de trimloop. Daar vinden jullie ook het fotoboek van het Atledo Paasmatinee.