Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Ereplaatsen voor Atledo bij Rico Salvetti Loop

Geplaatst op dinsdag 8 maart 2016 om 22:39 uur

De Atledo-ers moeten nog wennen aan de omschakeling van het crosscircuit naar het wegcicruit, want na steevast door tientallen Atledo-ers bezochte regiocrossen stonden afgelopen zondag maar zeven Atledo-ers aan de start van de Rico Salvetti Loop in Moergestel. En dat ondanks de prachtige weersomstandigheden waaronder de tweede loop van het Global-e Wegcircuit Midden-Brabant werd gelopen. Nauwelijks wind, een graadje of 6 en een flauw zonnetje waren de opmaat naar een mooie en snelle wedstrijd.

Om exact 11.00 uur werden de 504 deelnemers weggeschoten. Jeroen van der Put, Matthieu Verlinden, Frits en Marianne Van der Velden liepen de 5 kilometer. Jeroen was iets te snel gestart, wat hij in het tweede gedeelte moest bekopen. Maar met een keurige 20,21 minuten liep hij toch weer 10 seconden sneller dan tijdens de Kruikenloop van 3 weken geleden. Hij werd hiermee tiende bij de senioren. Matthieu liep met 20,59 minuten een prima race en werd derde bij de masters 35+. Frits werd mooi tweede bij de masters 55+ en waarbij hij met 24,32 minuten ruim binnen zijn streeftijd van 25 minuten bleef. Ook Marianne kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd. Zij werd in een tijd van 30,59 minuten twaalfde bij de dames 35+.

Ad de Jong verslaat concurrent Kees Verhoeven in de eindsprint.

Ad de Jong en Hens Koreman liepen de wedstrijd over 10 kilometer. Deze wedstrijd telt mee voor het Global-e Wegcircuit Midden-Brabant. Ad maakte er samen met zijn eeuwige rivaal Kees Verhoeven een mooie strijd van en vertrouwde, terecht, op zijn eindsprint. Hij klopte Kees op de meet en snelde naar een knappe 41,11 minuten. Hij werd hiermee winnaar bij de mannen masters 65+. Trainer Hens liep in een tijd van 43,51 minuten naar een negende plaats.

Toine van Gils liep als enige Atledo-er de 15 kilometer. In een vlakke race liep hij een hele mooie 1.03,54 uur, waarmee hij vierde werd bij de masters 45+.

De Atillarun in Tilburg is zondag 13 maart de eerstvolgende wedstrijd. Eens kijken of meer lopers de weg terug naar de weg kunnen vinden.

De uistlag staat zoals gebruikelijk natuurlijk op uitslagen.nl. Foto's van de loop kun je onder andere hier vinden.