Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Jeugd Atledo naar indoor in Waalwijk

Geplaatst op maandag 7 maart 2016 om 12:07 uur

Atledotje ging mee naar de indoor in Waalwijk en zag daar dat de atleten en trainers van Atledo een heel sportieve en gezellige wedstrijd hadden.

Jorrit Heijkantmet brons op het podium.

Onder het toeziend oog van Dotje wist Nieke bij de meisjes C-pupillen met een sterke 40 meter sprint, een kogelstoot van 4,49 meter en een prima hoogsprong (net geen PR), beslag te leggen op het mooie zilver.

Leonoor wist tijdens de wedstrijd ineens weer hoe hoogspringen moet. Bij de Atledo Indoor bleef ze nog op de 55 centimeter steken, maar zondag sprong ze stralend over 85 centimeter. De 2-kg-kogel kwam neer na 3,40  meter. En in 8,59 seconden sprintte ze een mooie race over 40 meter, alleen belande Leonoor in een verkeerde baan, anders was het vast nog sneller geweest. Welverdiend brons!

Jorrit had deze keer meer concurrentie, omdat ook atleten van ACW en DAK meededen, maar hij wist met een goede sprong van 1,25 meter toch het brons te veroveren. Zijn 4-kg-kogel landde pas na 5,64 meter en op de 40-meter-sprint stond de klok al na 6,41 seconden stil.

Verder deden Fenn, Derisha en Anouk voor het eerst aan een indoor mee. Fenn kon de 1-kg-kogel zelfs naar 4,35 meter stoten. Knap hoor. Anouk kwam tot 3,67 meter en Derisha stootte de 2-kg-kogel naar 2,70 meter. Hoogspringen was toch een heel lastig onderdeel om mee te beginnen.

Vaste deelnemers Eva, Quinty, Joeri en Tessa deden ook prima mee en maakten het vooral ook heel gezellig met de meegebrachte spelletjes.

Op naar de laatste indoor van dit winterseizoen, komende zondag 13 maart bij a.v. Spiridon in Rijen.

Namens de trainers

Bon, Benno, Monica en Theo