Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledocross 2016: Run, fun & sun

Geplaatst op dinsdag 1 maart 2016 om 22:31 uur

Bossen en stuifduinen, winterzon, vrienden die terugkeerden op het oude nest, veel lopers en veel supporters, een strak programma en een mooi parkoers. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie cross, tevens de laatste wedstrijd van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant. De laatste kans voor de wedstrijdlopers om nog te stijgen in het klassement.

Om 10 uur trapten we af met de C-pupillen en iets na 1 uur finishte de laatste loper op de lange cross. De organisatoren en vrijwilligers hadden onder leiding van Tim Schellekens goed werk geleverd en jong en oud en trimmer en wedstrijdloper gingen met een goed gevoel naar huis over wat meen pittig parkoers vond.

De Woeste Zee

Het mooie aan de Atledocross is dat de supporters hun favorieten elke ronde twee keer zien passeren. En wel op het zwaarste deel van het parkoers, door het stuifzand van de Woeste Zee. Die naam had de organisatoren trouwens geïnspireerd om voor het eerst een estafette op het programma te zetten, de Woeste Estafette.

Lauran Beijens op weg naar de zege. © Kees Snepvangers

Winnaar van het Koningsnummer werd Lauran Beijens van de Tilburg Road Runners. Het was zijn eerste overallzege bij de Atledocross en wie weet wat er nog in het vat zit. In een sterk gelopen wedstrijd heerste hij van start tot finish en trad hij in de voetsporen van zijn leermeester voormalig winnaar Greg van Hest. Bij de jeugd en de masters werden enkele duels op het scherpst van de snede gevoerd. Het leverde ook Atledo enkele (gouden) medailles op. Lucas Rutjes en Eva den Boer wonnen zilver bij de C-pupillen en Anne de Jong en Jaïr van Winkel deden hetzelfde bij de D- en B-junioren. Ad de Jong deed bij de mannen masters 65+ wat hij deed crossseizoen al vaak deed: winnen. De eerste (geslaagde) Woeste Estafette werd een prooi voor Team Warming-up dat bestond uit Martijn Flipsen, Rob Kokx, Jaïr van Winkel en Glenn Pols.

Ad de Jong wint ook de laatste cross van het circuit. © Kees Snepvangers

Terug naar de roots

Om diverse redenen liepen enkele oud-Atledo-ers voor het eerst sinds jaren weer mee. Tweevoudig Isramanwinnaar Bart Candel (de volledige triatlon, ofwel 3,8 km. zwemmen, 180 km. fietsen en een marathon lopen, maar dan deels door de zuidelijke Israëlische Negevwoestijn) liep drie weken na zijn zege weer mee bij de club waar hij groot werd. Ad Peeters, Atledo-er van vóór het eerste uur, ontdekte na al die jaren dat de sluip-door-kruip-door-paden van zijn jeugd waren overwoekerd, maar desondanks vond hij als derde master 45+ (en prille 50-jarige) de weg naar de finish weer snel terug. En 18 jaar na haar laatste deelname vond ook Monique Kingma-Schippers de weg weer terug naar de Atledocross.

4 Maart prijsuitreiking Global-e Crossciruit

Na deze laatste cross van Regio 13 konden ook de eindklassementen worden opgemaakt. De prijsuitreiking is vrijdag 4 maart vanaf 19.30 uur bij a.v. Spiridon in Rijen. Anne de Jong ontvangt dan de zilveren medaille voor haar tweede plaats in het eindklassement van de meisjes D-junioren en Jaïr van Winkel bij de jongens B-junioren. Ad de Jong krijgt dan het goud om de schouders bij de mannen masters 65+. De Atledo senioren en masters ten slotte mogen dan hun welverdiende beker voor de tweede plaats in het Verenigingenklassement ophalen. De enige club die enigszins in het spoor van de Tilburg Road Runners kon blijven. Over de uitslagen van de clubkampioenschappencross berichten wij zo spoedig mogelijk.

Atledo bedankt niet alleen de deelnemers en supporters voor weer een geslaagd evenement, maar ook de vele vrijwilligers én speaker Peter Monsieurs die alles in het werk hebben gesteld om het lopers en supporters naar de zin te maken, én de sponsoren die hebben bijgedragen om van de Atledocross wederom een van de mooiste crossen van de regio te maken. Op naar de volgende cross in 2017, als Atledo haar 35-jarig bestaan viert. Of eerder natuurlijk, bij de Atledo Werp3kamp, de Atledo Avondwedstrijd, Positif-Dwars Door Dongen of andere evenementen van Atledo.

De volledige uitslagen van de Atledocross vind je hier of hier. Heb je vragen of opmerkingen over de uitslag, mail dan naar woc@atledo.nl.

Foto's van de Atledocross vind je bij Kees Snepvangers en Frans Maters.