Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Leut bij de Kruikenloop in Tilburg

Geplaatst op dinsdag 9 februari 2016 om 21:36 uur

Op carnavalszaterdag organiseren de Tilburg Road Runners traditioneel de Kruikenloop in Tilburg. Het mag dan ook niet verrassen dat veel lopers verkleed waren in de meest creatieve uitdossingen. Vorig jaar was de organisatie zo onder de indruk van de verkleedpartij van Thomas Bernard, dat hij dit jaar de poster van de Kruikenloop sierde. Volop reden voor Thomas om ik dit jaar weer  mooi verkleed over het parkoers te snellen. Deze sfeer gecombineerd met het neerzetten van een sportieve prestatie maakt de Kruikenloop een prachtig evenement. Daarnaast is het ook nog eens de eerste wedstrijd van het Global-e Wegcircuit Midden-Brabant.

Om 11.11 uur werden ook de twaalf deelnemende lopers van Atledo weggeschoten voor de 5, 10 of 15 kilometer. Vanzelfsprekend staat met carnaval de “leut” voorop, maar er werd toch gewoon serieus gelopen. Richard de Jong, Johan van Wanrooij, Thomas Bernard en Martie Reuvers liepen de 15 km. Richard, die deze wedstrijd gebruikt als voorbereiding op de marathon van Rotterdam, liep zelfs een PR van 1.09.48.

Als Thomas verkleed meeloopt, kan Jacqueline Post natuurlijk niet achterblijven. © Kees Snepvangers

 

Jacqueline Post, Arien Netten en Nellie Oomens liepen de 10 km keurig binnen het uur, wat echt een hele mooie prestatie is.

Benno Snepvangers, Jeroen v/d Put, Jan van Liempt, Trix Hoppenbrouwers en Dorien Kramer liepen de 5 km en waren zeer tevreden met hun tijd. Zowel Jan als Trix zijn aan het terugkomen van een blessure. Ter voorbereiding op de Fun Triathlon van Maresia in Waspik in juni fietste Trix ook heen en terug.

Een heerlijke wedstrijd, lekker weer en een leuke ambiance maakten dat de lopers van Atledo kunnen terugkijken op een mooie loop. Na de wedstrijd ging men gauw terug naar Dongen om hier snel aan te sluiten in de polonaise.

De eerstvolgende wedstrijd in de regio is onze eigen Atledocross op zondag 28 februari, misschien wel de mooiste cross van de regio. Voor de 33e keer alweer. Dus loop mee, help mee of kijk mee in de Duiventoren!

Je kunt de uitslag hier lezen. Op de website van de Tilburg Road Runners vind je hier links naar foto’s.