Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo jeugd weer succesvol

Geplaatst op maandag 10 november 2008 om 11:26 uur

De indoor in Utrecht van afgelopen zaterdag 8november is een wedstrijd die door verenigingen uit het hele land wordt bezocht. Atledo was vertegenwoordigt met drie atleten.
 
Sam van de Pol moest als eerste jaar A-pupil het opnemen tegen maar liefst 34 concurrenten. Na een sprint van 60 meter in 10,64 seconden en een worp met de kogel van 5,35 meter kreeg hij maar liefst vijf pogingen bij het verspringen. Doordat het zo druk was werd hij tot twee keer toe gehinderd in zijn aanloop. Maar goed ook want zijn vijfde sprong was een persoonlijk record van 3,21 meter.
 
Lekan Dalenberg had als A-pupil tweede jaars concurrentie van 23 atleten. Dat maakte hem niets uit want hij werd eerste met een persoonlijk record en een clubrecord bij het verspringen, maar liefst 4,27 meter ver en ruim voor al zijn medespringers. Ook de sprint van 60 meter wist hij nipt te winnen met een elektronische tijd van 9.22 seconden, ook goed voor een indoor clubrecord. De twee kilo kogel stootte hij naar een mooie 7,93 meter en daarmee kon hij de gouden standaard afhalen.
 
Pim van der Pol mocht als enige van de D-junioren meedoen, de middag was echt bomvol met atleten. Voor het eerst in zijn carrière over de 60 meter horden, zelfs in de training had hij geen volledige afstand geoefend. 13,94 seconden is dan een goede tijd. Verder liep hij een vierde plaats bij de 600 meter in twee minuten en acht seconden. Heel verdienstelijk want probeer bij een indoor maar eens in te halen. Pim moest heel wat plaatsen inhalen na een slechte start waar hij als twaalfde weg was.