Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo Masters vol ambitie aan 2016 begonnen

Geplaatst op zaterdag 30 januari 2016 om 23:00 uur

Gent

In de aanloop naar het EK 2017 zijn de Atledo-masters vol ambitie aan 2016 begonnen. Op 2 januari 2016 togen de jongste Master Jeroen Farla en “Comeback-kid “ Gerdjan Kipping gelijk naar de topsporthal van Gent om met clubrecords en PR´s terug te komen. Jeroen opende op de 60 meter horden met een clubrecord bij de Masters 35 in een tijd van 11,52 seconden. Even later verbeterde hij zijn eigen clubrecord bij het kogelstoten ruimschoots met een afstand van 9,37 meter. Gerdjan maakte zijn indoorrentree na zeven jaar op de 300 meter. Na uren vertraging mocht hij toch ook aan de bak en hij bekroonde zijn comeback met een tijd van 45,94 seconden. Zowel een PR, als een clubrecord (wat niet moeilijk was, want Gerdjan debuteerde op deze afstand en het clubrecord bij de masters 45 was vacant). De uitslagen kun je hier nalezen.

Dordrecht

En Gerard van Broekhoven wil nog net voor hij 60 wordt een aantal clubrecords in de categorie 55+ aanscherpen, in de overtuiging dat die de komende vijf jaar blijven staan. Dus trok hij naar Dordrecht, met Claudia La Fors, Therry Buijs en Frits van der Velden in zijn kielzog. En natuurlijk was Frank Pols daar ook, niet alleen als begeleider van zijn kids, maar ook zelf actief op de 60 meter horden en de sprintmeerkamp. Helaas liet de ET het afweten, waardoor de wedstrijd iets in waarde afnam. Zeker omdat de menselijke chrono ook niet helemaal perfect werkte. Voor Claudia, Gerard en Frits betekende dit een erg close finish in dezelfde serie met drie keer 7,9 seconden op de klokken! Ook de fotofinish en videobeelden leverden geen verschil op. Frank liep diezelfde 50 meter in 7,5 seconden, maar in een andere serie. Therry moest helaas al bij het inspringen opgeven met een kuitblessure. Alle uitslagen zijn terug te vinden op Atletiek.nu.

Gedreven als hij tegenwoordig weer is, deed Gerard het op 15 januari nog eens dunnetjes over in Utrecht, waar hij nu wel met ET tot 7,91 kwam op de 50 meter. Het bewijs vind je hier. Zo slecht deden die oudjes van de tijdwaarneming het dus nog niet.

Atledo Indoor

Frits en Gerard proosten op het nieuwe jaar en mooie prestaties.

En op zondag 17 januari de meerkamp op onze eigen Atledo Indoor in de Salamander, het voorlopige  indoor hoogtepunt. Bij de mannen een sterk deelnemersveld met internationaal goed meedraaiende artiesten, waarvan er zeker drie in 2015 nog actief waren op het WK in Lyon. Maar natuurlijk ook onze eigen clubkampioen JW, Frank, Stephan Redering, Gerard en Frits. Al deze mannen grepen echter net naast het podium, met een vierde t/m zevende en een negende plaats. JW maakt zich echter grote zorgen, want ondanks zijn ruime puntencompensatie eindigde hij exact gelijk met Gerard. Met de beperkingen in de compensatie die al dit jaar ingaan, wordt er dus nu al flink gezaagd aan de poten van zijn kampioenstroon!

Bij de vrouwen een compleet Atledo-podium, met Karin van Ham, “come-back woman” Lia Schellekens en Margriet ter Horst. Riet Jonkers-Slegers deed maar op een onderdeel mee en belandde daarom net naast het podium. De volledige uitslagen kun je hier op onze website teruglezen.

De indoorhonger is echter nog niet gestild, op 12 maart doet een illuster gezelschap op speciaal verzoek van Bernard Oerlemans mee in Steenwijk! Wij houden u op de hoogte van de prestaties van onze oudere jongeren.