Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Wedstrijdgroep moddert aan bij de Spiridoncross

Geplaatst op zaterdag 30 januari 2016 om 11:18 uur

Het parcours van de Global-e Spiridoncross lag erbij zoals dat bij een cross hoort, nat tot zeer nat en met voldoende (steile) heuvels. Vooral het eerste en het laatste stuk van de ronde waren erg glibberig en zwaar om te lopen. Alleen in het bos kon je even herstellen om vervolgens weer de leemput in te duiken.

Bij de vrouwen stonden Marloes de Jong, Marianne van der Velden, Trix Hoppenbrouwer en Karin van Ham aan de start. Marloes bleef Karin dit keer ruim voor, maar verklaarde achteraf wel dat ze het gevoel had dat haar voeten iedere ronde meer in de modder werden vastgezogen. Het was intussen ook gaan regenen, dus het was best wel afzien, maar alle vrouwen hebben een prima prestatie weg gezet. Voor Trix was het een test waarvoor ze glansrijk is geslaagd. Ze liep mee bij de trimmers en finishte na 4.050 meter als eerste in haar groep.

© Kees Snepvangers

Bij de mannen werd Atledo vertegenwoordigd door Anton Bogers, Albert de Rooij, Ad de Jong, Christian le Sage, Frits van der Velden en Hens Koreman van de Wedstrijdgroep. Ook Hans Lodewijks, Martie Reuvers, Thomas Bernard en Ildert Troost waren weer van de partij. Alleen Johan Flipsen, die tot nog toe alle crossen heeft gelopen dit seizoen, ontbrak vandaag omdat hij als trainer van de MILA-junioren moest coachen bij de succesvol verlopen Nationale C&D Indoor In Apeldoorn. Ook voor de mannen gold dat het parcours zeer nat en modderig was en het beetje pad dat er eerst nog lag, was al snel stukgelopen. In het bos waren de paden goed en kon je herstellen. Ad vloog over het parcours naar een eerste plek bij de Master 65 en bleef Anton en Hens net voor. Christian was de gelukkige want hij mocht een ronde langer genieten van al het moois dat de Spiridoncross te bieden had. Ook hier weer prima prestaties onder zware omstandigheden.

Nog even dacht Hens dat vliegende reporter Gerdjan Kipping op de mountainbike een rondje voor ging rijden, maar dat deed hij helaas niet. Dat was wel een uitdaging geweest!

De volledige uitslag van de Global-e Spiridoncross lees je op uitslagen.nl. De tussenstand in het individuele klassement van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant staat natuurlijk op de website van Regio 13, net als de tussenstand in het vereningsklassement waarin Atledo bij de senioren/masters nog altijd tweede staat. Foto's van deze wedstrijd en video's kun je vinden via de de website van de Spiridoncross.

Overigens was het de laatste Spiridoncross onder leiding van Iwan Oprins. Hij was er vanaf het begin bij, was mede-initiator achter de regiocircuits en hij is de man achter uitslagen.nl. Ook wij van Atledo bedanken Iwan voor zijn inzet en de kwaliteit van zijn werk al die jaren.