Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo Indoor blijft succesverhaal

Geplaatst op donderdag 28 januari 2016 om 19:04 uur

Een warming-up bestaande uit ruiten krabben en glibberend aankomen bij sporthal de Salamander om vervolgens in een warm atletiekbad te belanden. Zo laat zich de Atledo Indoor in het kort samenvatten. Wel acht sprintbanen lagen er klaar, vier hoogspringmatten en twee kogelsectoren. Onze organisatie had er alles aan gedaan om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen. Verschillende verenigingen complimenteerden Atledo daarmee. En onze dank gaat dan ook uit naar de organisatie onder leiding van Tim Schellekens en Kris Beerens.

Veel pupillen

In de ochtend mochten de Mini-, C- en B-pupillen laten zien wat ze tot nu toe hadden geleerd van trainers Monica Snepvangers, Bon ter Horst, Benno Snepvangers, Iris Schoenmakers en Imke Denissen. En dat bleek heel wat te zijn!

© Kees Laurijsen

Mick Mekes deed voor het eerst aan een indoorwedstrijd mee en hij vond het wel een beetje spannend. Mick mocht drie persoonlijke records op zijn lijstje zetten en dat leverde hem een twaalfde plaats op in de samengevoegde groep van Mini- en C-pupillen. Joeri van Helderen kwam zonder zijn sportkleding in de Salamander aan, maar gelukkig kreeg hij zijn kleding nog net op tijd. Hij en Shane van IJzendoorn hebben meer ervaring met indoorwedstrijden en beiden wisten goed raad met de kogel: Joeri behaalde met 4,38 meter een nieuw PR). Met 7,77 seconden was Joeri de snelste Atledomini over 35 meter sprinten. Knap gedaan! In totaal behaalde hij daarmee een achtste plaats. Shane evenaarde zijn hoogspring-PR van 80 centimeter en eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Ties Mutsaers was voorzien van een privécoach, omdat hij bij de jongens B-pupillen als enige de Atledokleuren moest verdedigen en met steun van Anne ter Horst behaalde Ties mooie prestaties en een tiende plaats.

Bij de meisjes Mini- en C-pupillen deed Roos Marijn Visser voor het eerst mee aan een indoorwedstrijd. Gelukkig zorgde haar beertje voor extra steun. Dat alles leidde tot een mooie negende plaats. Goed gedaan! Atledo heeft ook toekomstige Daphnes met sprinttalent zo bleek. En met latpassages voor Olivia op 55 centimeter, 65 centimeter voor Roos Marijn, 75 centimeter voor Quinty, 80 centimeter voor Eva (die daar heel blij mee was), 85 centimeter voor Emy en zelfs 90 cm voor Dasha en Nieke (die ondanks een lelijke schaafwond op haar zij toch doorsprong) sprongen ze hoger dan ooit. Chapeau!

Bij het kogelstoten kregen de dames te maken met een strenge jury en dat terwijl het met die kleine handjes o zo moeilijk is om die hele grote, natte kogel goed te behandelen. Maar Dasha, Nieke en Eva stootten de kogel toch naar mooie afstanden. Met een elfde plaats voor Olivia, een zevende voor Quinty, een zesde voor Emy, een vijfde voor Eva, een vierde voor Nieke en… jawel een mooie derde plaats voor Dasha en de daarbij behorende bronzen medaille mogen deze dames terugkijken op een mooie wedstrijd.

Bij de meisjes B-pupillen deed Chloé Claassen voor het eerst mee aan een wedstrijd, maar ze werd prima opgevangen door de ervaren Renée Kramer, Tessa van Helderen, Nadya Lauffer en Fleur van Dongen. Bij het kogelstoten wist Tessa haar PR met exact één centimeter naar 3,72 meter te verbeteren, net zo ver als Renée in haar vorige wedstrijd! Bij het sprinten waren Chloé en Renée de snelsten in 6,77 en 7,13 seconden. Nadya finishte in 7,57 seconden en Fleur in 7,94 seconden. Renée evenaarde haar een week oude PR met een sprong over 90 centimeter, een hoogte die ook Tessa haalde. Chloe sprong zelfs over 95 centimeter. Deze prestaties leverde Tessa een achtste plaats op, Chloé de elfde, Renée de zeventiende, Fleur de negentiende en Nadya de 22e plaats. Trainers Bon, Iris, Monica en Benno zijn trots op hun pupillen, maar ze misten nog wel wat Atledoblauw.

Bij de eerstejaars A-pupillen hield Jady Snoeren de eer bij de meisjes hoog met een veertiende plaats en beten Reinier van der Linden (8e), Reyno Minkels (10e), Quinten Bressers (16e), Nick Tesing (17e), Rav Riemslag (18e), Rogier Vissers (19e), Merlijn La Fors (20e) en Luuk van Dongen (21e) goed van zich af bij de jongens. Bij de tweedejaars mengden zich drie Atledomeiden in de strijd. Roos de Jong werd zevende voor Danica Willemen (9e) en Vicky van Hoof (11e). Atledojongens Ryan Marcus, Tim Kuijpers en Scott van IJzendoorn eindigden als elfde, dertiende en veertiende. Een flinke groep A-pupillen. Mooi werk trainers.

Gouden, zilveren en bronzen medailles voor Atledojunioren en -senioren

Bij de junioren wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen de eerste- en de tweedejaars. Bij de eerstejaars meisjes ging Anne de Jong met een zilveren medaille naar huis. Fabienne Balk en Sandra Vermeulen werden zevende en achtste. Bij de tweedejaars werd Anne ter Horst na een derde plaats bij het kogelstoten (8,83 meter) negende in de einduitslag. Ook bij de jongens waren de meeste D-junioren van Atledo te vinden onder de eerstejaars. Finn Lodders ging op een tiende plaats Jaro Gangabisoensingh (12e), Boudewijn van der Linden (13e) & Bengt Kramer (15e) vooraf. Tweedejaars Teun van der Bussen werd veertiende.

Bij de meisjes C-junioren eindigde Indy Snoeren in deze grote groep als negende. Aan haar clubgenoten de uitdaging om Indy de volgende keer te kloppen. Nu werd Enola Redering 12e, Dora van der Pluijm 14e, Iris Schoenmakers 15e en Joyce Verhoef 16e. C-junior Phill Pols ging er bij de jongens met het goud vandoor voor zijn teamgenoot Sijmen Doorakkers die het zilver mee naar huis mocht nemen.

Imke Denissen moest het als enige B-juniore van Atledo in haar eentje opknappen en viel met een vierde plaats net naast het podium. Bij de jongens B-junioren verschenen er echter maar liefst vijf Atledo-ers in het strijdperk. Sam van der Pol kwam als winnaar uit de strijd. Zijn teamgenoten Maurik Moerenhout pakte nog net de bronzen medaille mee voor Scott Pols (4e), Luciën Kuipers (5e) en Rick Theeuwes (6e). A-junior Glenn Pols ten slotte werd tweede bij de A-junioren.

Namens onze senioren namen helaas alleen mannen deel aan deze wedstrijd. Bram Denissen was in vorm en won de wedstrijd na eerste plaatsen op de sprint en bij het kogelstoten. Mark Schellekens en Thomas van Schijndel namen alleen aan het hoogspringen mee waarbij Mark tweede werd.

Atletiek op Maat en met heel veel plezier

Naast de pupillen deden ook de atleten van Atletiek op Maat mee. Zij werden opgevangen door trainers Leanne van Krevelen, Theo Waars en Leanne’s vriend Marijn van Vuuren, omdat trainster Monica al met de pupillen in touw was en trainer Johan Jacobs deze dag jury- en speakerverplichtingen had. Maar liefst elf van onze eigen Atledospecials deden mee. Een aantal van hen is afgelopen september begonnen en voor hen was het pas hun eerste wedstrijd. Ze hadden er echt zin in. Omdat ook veel atleten van Sprint meededen was het extra gezellig. Joyce van Bavel van SPADO (Bergen op Zoom) en Priscilla van DAK completeerden de groep. Het verzoek van Jorrit Heijkant om eens een keer tegen Sven van den Houdt van Sprint te mogen lopen werd door de organisatie gehonoreerd. Dat leverde een mooie competitie op, waarbij Sven net won en Jorrit twee keer exact 5.79 klokte. Leonoor van der Linden, die voor het eerst bij deze groep aan een wedstrijd meedeed liep een knappe 7,47 seconden.

Maaike Noorlag klokte 6.58 (bijna een halve seconde sneller dan vorig jaar) en werd daarmee tweede achter de ongenaakbare Joyce (6,09 seconden). Isabelle van Onzenoort was met 6,93 seconden sneller dan bij de DAK Indoor, Rachelle Ramakers sprintte naar 8,15 seconden, Marleen Okkerman naar 8,73 seconden en Marjolein Faro verbeterde met 9,81 seconden haar tijd van vorig jaar ruim. Bij de jongens onder de 16 deden Timo Overman en Colin Bressers allebei voor het eerst mee en namen zij het op tegen de kanonnen van Sprint. Met 6,27 seconden was Colin de snelste van deze groep. Timo werd knap derde in 6,63 seconden. Achter Jorrit sprintte Hans Andries knap naar 8,35 seconden en Chris, die gewaarschuwd moet worden wanneer het startschot valt, liep beide keren lachend naar 10.88. Daarna moesten de atleten naar de andere hal waar de hoogspringmatten klaar lagen. Binnen de specials is er een groot verschil bij het hoogspringen. Gelukkig mocht de groep die boven de meter springt naar een betere mat. Op de lage mat bleef Leonoor steken op de aanvangshoogte van 55 cm. Colin, Isabelle en Maaike vielen de lat van de linkerkant aan met aanwijzingen van Monica en dat ging super. Bij iedere geslaagde poging keek Maaike verbaasd dat het goed was gegaan. Colin dacht eraan om zijn voeten beter op te tillen en snel aan te lopen met een wat langere aanloop. Als gevolg hiervan sprong Isabelle over 95 centimeter, 5 cm hoger dan in december, vloog Maaike over 1 meter (maar liefst tien centimeter hoger dan vorig jaar) en ook Colin was superblij met die hoogte van 1 meter. Aan de andere kant hielp Theo de atleten. Marleen presteert altijd beter als ze wordt aangemoedigd en met die verbale steun sprong ze over 75 centimeter, terwijl ze vorig jaar nog 60 centimeter haalde! Wat een geweldige verbetering! Chris sprong ook lachend en met af en toe een snoekduik (foei) sprong hij uiteindelijk over 70 centimeter. Hans genoot van elke gelukte sprong en bedwong zo 85 centimeter! Supergoed!! En dan Timo. Hij begon op 55 centimeter. Iedere keer weer springen, gaat zo’n pijn doen, maar Timo is een bikkel en hij wilde door blijven gaan. Dat mocht tot maar liefst 1,05 meter, maar daar moest hij het op advies van trainster Leanne en zijn ouders bij laten. Jorrit sprong met een aantal atleten van Sprint en Joyce van Spado op de andere mat. Vanaf 1 meter behaalde hij alle hoogten in één keer, ook 1,25 meter, wat al tijden zijn PR was. En ja, hoor bij de Atledo Indoor sprong Jorrit over 1,30 meter! Monica had Jorrit nog nooit zo zien stralen en ze straalde zelf vast een beetje mee. Daarna was de concentratie weg, maar de prestatie van Jorrit was uitstekend.

Bij het kogelstoten werd Leonoor met een afstand van 3,09 meter tweede in haar categorie. Timo haalde een keurige 5,15 meter. Colin heeft nog moeite met het kogelstoten en bleef steken op 2.86. Daar gaan de trainers met hem nog meer op oefenen. Maaike kan zich goed kwaad maken en zwiepte de kogel naar 5,24 meter. De kogel van Marleen plofte neer op 4,25 meter. Rachelle kwam tot op 2 centimeter van 4 meter en Marjolein stootte met een één kilo zwaardere kogel dan vorig jaar 3,16 meter. Hans kwam tot 2,74 meter, Chris tot 3,82 meter en Jorrit bleef op dit onderdeel ruim onder zijn PR. De Atledospecials worden met maar liefst vier zilveren medailles beloond: Leonoor bij de meisjes onder 16 jaar, Timo bij de jongens onder 16 jaar. Jorrit bij de mannen en Maaike bij de vrouwen. Maar het allerbelangrijkste was dat zij en hun trainers een supertoffe middag met elkaar hadden en dat ze genoten van de prestaties van iedereen. Atledo is trots op jullie en jullie mogen trots zijn op jezelf.

Atledopodium bij vrouwen masters

Bij de mannen was er sprake van een sterk deelnemersveld met internationaal goed meedraaiende artiesten, waarvan er zeker drie in 2015 nog actief waren op het WK in Lyon. Maar natuurlijk ook onze eigen clubkampioen JW en Frank, Stefan, Gerard en Frits. Al deze mannen grepen echter net naast het podium, met een vierde t/m zevende en een negende plaats. JW maakt zich echter grote zorgen, want met zijn ruime puntencompensatie eindigde hij exact gelijk met Gerard. Met de beperkingen in de compensatie die al dit jaar ingaan, wordt er dus nu al flink gezaagd aan de poten van zijn kampioenstroon!

Bij de vrouwen was er een compleet Atledopodium, met Karin op 1, “come-back woman” Lia Schellekens op 2 en Margriet ter Horst op 3. Good-old Riet deed maar op een onderdeel mee en belandde daarmee net naast het podium.

De volledige uitslag van de Atledo Indoor kun je hier vinden op onze website. Meer foto's die Kees Laurijsen tijdens de wedstrijd maakte vind je hier.

Met dank aan Monica Snepvangers en Frits van der Velden