Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Loodzware omstandigheden bij cross Goirle

Geplaatst op maandag 18 januari 2016 om 23:46 uur

Opgevroren sneeuw, veel modder en een laagstaand zonnetje zorgden voor alle ingrediënten om van de Wilkin Sports Cross Goirle een prachtige wedstrijd te maken. De echte “diehards” van Atledo genieten van deze omstandigheden en ondanks de concurrentie van onze eigen Atledo Indoor was er dan ook weer een redelijke afvaardiging naar Goirle afgereisd naar deze door Loopgroep Goirle georganiseerde wedstrijd.

Er stonden vijf vrouwen van Atledo aan de start. Vooral de tweestrijd tussen Marloes de Jong en Hester van Liempt, was mooi om te zien. Marloes plaatste in de laatste kilometer een beslissende demarrage. Hester kon deze niet meer beantwoorden, zodat Marloes voor Hester eindigde. Beide vrouwen belandden daarmee niet op het podium. Iets wat de vader van Marloes, Ad de Jong, wel weer lukte. In de achtste cross van het Global-E Crosscircuit Midden-Brabant won Ad alweer voor de vijfde keer. Met nog drie crossen te gaan kan de eindoverwinning hem bijna niet meer ontgaan.

Naast Ad kwamen verschenen er nog elf Atledomannen, in verschillende categorieën, aan de start in Goirle. Op sommige stukken van het parkoers was het oppassen geblazen, omdat het door de sneeuw en de vele modder het soms spekglad was. Alle Atledo mannenkunnen terugkijken op een mooie wedstrijd. Top-10-klasseringen waren er voor Kees Pijnenburg (masters 55+), Albert de Rooij en Johan Flipsen (masters 45+), Anton Bogers (masters 35+) en voor Wouter Stokkermans en Martijn Flipsen (senioren). Dit leverde weer heel wat punten op voor het verenigingsklassement waar Atledo de tweede plaats in beslag neemt achter de Tilburg Road Runners.

Volgende week staat de Global-E Spiridoncross in Rijen op het programma. Ook hier zal Atledo weer met een afvaardiging aanwezig zijn. We hopen op aanmoedigingen van Atledofans. De volledige uitslag lees je hier.

Met dank aan Ben Barendse.