Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo’s Phill Pols start indoorseizoen goed

Geplaatst op woensdag 30 december 2015 om 14:46 uur

Phill Pols begon aan zijn indoorseizoen met als doel mooie prestaties neer te zetten om zich te kwalificeren voor het NK Indoor C-junioren, wat op 24 januari 2016 in Apeldoorn wordt gehouden.

De eerste indoorwedstrijd waaraan Phill deelnam was begin december in Amsterdam. Hij startte daar op de 60 meter horden met een PR van 9,14 sec wat genoeg was voor de finale. Daarin kon hij zich nog verbeteren naar 9,08 seconden. Een mooie tijd met een hoge plaatsing op de nationale ranglijst tot gevolg. Op de 60 meter sprint zette hij die lijn voort met een nieuw PR van 8,13 seconden. Bij het verspringen benaderde hij zijn PR met een afstand van 5,12 meter. Bij het kogelstoten geen PR, maar met een afstand van 12,37 meter kwam hij wel op de nationale ranglijst.

Twee weken later verbeterde Phill zijn PR op de 60 meter tijdens een indoor in Naaldwijk naar 8,08 seconden. Bij het verspringen kwam hij nu wel tot een nieuw PR met een afstand van 5,24 meter. Bij het kogelstoten werd hij eerste met een nieuw PR van 12,99 meter. De 60 meter horden won hij in een tijd van 9,10 seconden.

Om extra te oefenen voor het NK Indoor (inschrijving kan tot 3 januari 2016) had Phill zich ingeschreven voor een indoorwedstrijd in Sittard, maar daar kon hij niet deelnemen aan het hoogspringen. Daarom besloot Phill om het op zaterdag 19 december in Zoetermeer te proberen. Hij moest de aanloop voor het hoogspringen inkorten, zodat hij zich beter op de laatste stappen en het springen kon concentreren. Het leverde hem een mooi PR van 1,70 meter en een bronzen medaille op. De beste vier deelnemers sprongen allemaal over 1,70 meter. Op basis van de minste afsprongen werd de uitslag bepaald. en op basis van de minste afsprongen werden de nummers 1,2 en 3 bepaald. Ook hiermee plaatste hij zich op de nationale ranglijst.

Met kogelstoten kwam hij tot 12,93 meter, wat goed was voor goud. In Sittard landde de kogel in de finale zelfs pas na 13,25 meter, waarmee hij het Atledo clubrecord van zijn oudere broer verbeterde. Ook deze prestatie was goed voor goud. Op de 60 meter horden was hij op zichzelf aangewezen omdat hij vlak voor de start in een serie geplaatst werd waarin de concurrentie en uitdaging wat minder was. Toch wist hij een nieuw PR te lopen van 9,04 seconden. Op beide onderdelen stijgt hij daarmee nog wat op de nationale ranglijst.

We zijn benieuwd wat het indoorseizoen hem verder nog gaat brengen.