Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Lidocross kleurde Atledoblauw met gouden randjes!

Geplaatst op dinsdag 29 december 2015 om 11:59 uur

De Lidocross van ACW’66 in Waalwijk kleurde zondag 20 december Atledoblauw en met gouden randjes paste dit goed bij het wit van de bloeiende “meizoentjes”, zoals madeliefjes in Zuid-Afrika worden genoemd. Het geeft maar eens aan dat de omstandigheden eerder aan de lente dan aan winterse crosstaferelen deden denken. Een bleek zonnetje, een beetje wind en een temperatuur van ongeveer 14 graden. Er werden wel wat herinneringen opgehaald aan echte winterse taferelen van enkele jaren geleden.

43 Atledo-ers!

Maar liefst 43 Atledo-ers liepen mee in deze 49e editie van de Lidocross. 23 senioren, 10 junioren en jawel elf pupillen, met zelfs drie mini’s in de gelederen. Ondanks dat het voor de pupillen en junioren geen wedstrijd van de maand was een de opkomst dus prima. Medailles waren er voor Ad de Jong bij de mannen masters 65 (goud), Anne de Jong bij de meisjes D-junioren (goud), Jaïr van Winkel (zilver bij de jongens B-junioren) en Eva den Boer (brons bij de meisjes C-pupillen).

Brons voor Eva den Boer

Onder het motto, als we er dan toch zijn… zorgden Monica en Benno Snepvangers (die zelf eerst zelf in actie kwam op de 9.480 meter) voor de opvang, het oplossen van probleempjes rond de inschrijving, en de warming up van de kleinsten. Eva den Boer kwam precies op tijd om van start te gaan met de groep mini- en C-pupillen. Tessa van Helderen werd nog net op tijd uit de groep geplukt, omdat zij als B-pupil pas bij de volgende start mee moest doen.  Mick Mekes (mini) vond 950 meter erg ver, maar hij kreeg veel steun van zijn moeder en de mensen van de EHBO die meefietsen. Aan het eind zat er toen toch nog een sprintje in. Goed gelopen Mick (6,44 minuten). Voor hem hadden Joeri van Helderen (ook mini in 6,37 minuten) en Shane van IJzendoorn (C-pupil in 6,29 minuten) moeite om hun aandacht bij de wedstrijd te houden. Fenn Oerlemans (mini) was best zenuwachtig van te voren, maar was met 5,44 minuten over 950 meter de snelste van de Atledojongens. Eva den Boer was het snelste Atledomeisje in 5,18 minuten en mag trots zijn op haar bronzen medaille. Het was een prima tijd! B-pupil Tessa van Helderen finishte deze keer wel en was heel benieuwd naar de tijd die ze had gelopen. 5,22 minuten dus. Goed gedaan Tessa. Voor de A-pupillen was er een lusje aan de ronde, zodat hun afstand 1.050 meter werd. Bij de meisjes A-pupillen had Roos de Jong het podium in zicht, maar ze moest weer genoegen nemen met die vermaledijde vierde plaats in een tijd van 4,46 minuten. Danica Willemen paste een andere tactiek toe met een iets snellere start. Ze had gehoopt onder de 5 minuten te finishen, maar klokte 5,01 minuten. Ze was niet helemaal tevreden, maar ze behaalde wel een nette tiende plaats en ze hield ook twee van de drie Atledojongens achter zich. Alleen Reinier van der Linden (zevende plaats) liep met 4, 57 minuten onder het doel dat Danica voor zichzelf had gesteld. Vince van de Ven werd dertiende met 5,15 minuten en Scott van IJzendoorn vijftiende in 5,36 minuten.

Senioren pakken de handschoen op

Bij de senioren/masters verschenen maar liefst 20 Atledomannen en vier Atledovrouwen aan de start. Hiermee was Atledo weer de vereniging met het grootste aantal deelnemers. Dat roept iedere keer veel positieve reacties op van de overige deelnemende verenigingen aan het Crosscircuit Midden-Brabant (regio 13). Een pluim dus aan de lopers en trainers.

Ondanks de voorjaarsomstandigheden was de Lidocross toch best zwaar. Vooral door de verschillende ondergrond, de pittige klimmen en de haakse bochten, die maakten dat er tijdens deze cross toch diep gegaan moest worden door de Atledobrigade.

Wouter Stokkermans, Benno Snepvangers, Martijn Flipsen, Ralph Jacobs, Christian Le Sage en Rob Kokx stonden aan de start bij de senioren. Benno had wilde plannen zagen we aan de oogjes, en ja hoor… hij liep gewoon met Greg van Hest en Lauran Beijens mee. Tot de plaats waar Kees Snepvangers zat te knippen. Dat was het plan. Een leuke actiefoto, maar Benno liep de race wel uit. Anders zou het flauw zijn geweest. Rob had de week vooraf niet getraind en was niet helemaal fit. Na een ronde is hij gefinisht. Wouter is ook een paar dagen ziek geweest, maar was sinds twee dagen weer boven jan. Hij wilde daarom wel rustig starten, maar dat lukte niet helemaal, want hij wilde toch bij Martijn blijven. Na twee ronden koos Wouter eieren voor zijn geld en ging hij zijn eigen tempo lopen. Hij had lekker gelopen en mocht zeker tevreden met de uitkomst. Martijn had er zin in en ging zo ook van start. Jammer genoeg kwam hij snel ten val en verloor hij daardoor de aansluiting met Armand van der Smissen. Hij sloot aan bij Sander Demmers, maar het ritme was er wat uit en de enkel irriteerde. Ondanks dat was hij toch tevreden met een redelijke uitslag en in het crosscircuit gaat hij het nieuwe jaar in als eerste.

Goud en zilver bij de junioren

Daarna is er een massastart bij de junioren met daarbij met Jaïr van Winkel. Na de eerste ronde loopt Jaïr zowaar naast Robin van Riel, maar Robin moet wel een ronde meer. Dat tempo weet Jaïr heel goed vast te houden. Hij crosst erg goed deze winter en hoeft alleen Ian de Juncker een paar seconden voor zich laten, zodat hij mooi als tweede finisht.

Een uur later startte Anne de Jong in een sterk veld met veel sterke loopsters zoals Linsy Heestermans en natuurlijk Safira den Oudsten, die in het crosscircuit de ranglijst aanvoert. Het tempo lag meteen na de start al hoog en Safira nam de leiding. Halverwege de race kwam Linsy langszij. Anne vond dat geen goed idee en ze ging er samen met Linsy vandoor, daarmee Safira even op achterstand zettend. Linsy leek uit te lopen, maar na het stuk wat voor het publiek niet te overzien was, kwam Anne plots met grote voorsprong tevoorschijn en snelde ze solo naar de finish.

Tenslotte was er nog de massastart met Dan nog een massastart met Enola Redering, Guus de Jong en Anne Lodewijks. Enola had last van haar voet, maar het is onmogelijk haar thuis te houden. Daarom loopt ze wel in haar eigen tempo lopen en dat gaat goed. Ook Anne trok haar eigen plan en liep met soepele tred haar race. Guus zwalkte wat rond en bleek na de race behoorlijk buikpijn te hebben. Het zit hem niet mee. Jammer.

Dat master Ad de Jong in topvorm verkeerd is inmiddels bekend. Ook deze wedstrijd was hij weer ongenaakbaar met een eerste plaats bij de mannen masters 65+. Hij staat dan ook soeverein aan kop in het tussenklassement van deze leeftijdsklasse in het crosscircuit. De overige masters behaalde geen podiumplaatsen, maar scoorden wel goed in het verenigingenklassement van het Global-E Crosscircuit Midden-Brabant. Atledo neemt bij de mannen senioren/masters nog steeds de tweede plaats in achter de Tilburg Road Runners.

De Atledocrossers hebben nu een korte pauze. De eerstvolgende cross is op 17 januari 2016 in Goirle.

Atledo VIP-sponsor Runnersworld Tilburg was ook aanwezig op de Lidocross, wat een mooie gelegenheid om Runnersworld Tilburg te bedanken voor de steun die we al jaren krijgen.

 De volledige uitslag kun je nalezen op www.uitslagen.nl. Voor schitterende actiefoto's kun je natuurlijk terecht op de website van Kees Snepvangers.