Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo neemt zilvervloot mee terug naar Dongen!

Geplaatst op vrijdag 18 december 2015 om 01:32 uur

Zondag 13 december organiseerde DAK Drunen in de sporthal in Vlijmen de eerste indoorwedstrijd voor pupillen, specials en junioren van het Indoorcircuit Midden-Brabant (Regio 13). Al vroeg, rond 9 uur waren de atleten uit de pupillencategorieën aanwezig. Zelfs zo vroeg dat de startnummers nog niet bij het wedstrijdsecretariaat waren gearriveerd. Dan maar eerst de warming up onder leiding van Bon (ter Horst) en Benno (Snepvangers), terwijl Margriet (ter Horst) en Monica (Snepvangers) de startnummers afhaalden en controleerden. Ook Tim (Schellekens) was er al en hij werd regelmatig om advies gevraagd. Minipupil Tess, C-pupil Quinty en en A-pupil Reyno deden voor het eerst mee aan een indoorwedstrijd en dat was best spannend. Joeri, Eva en Nieke (nu C-pupil) deden al eerder aan indoorwedstrijden mee en ook voor B-pupillen Tessa en Renée is meedoen aan indoorwedstrijden niet nieuw. Wel moesten ze deze keer natuurlijk met een zwaardere kogel stoten. Roos en Pepijn kwamen ook al vaker uit op indoorwedstrijden.

Vallen en opstaan

Voor de jongsten begon de wedstrijd met het hoogspringen. Tess en Quinty zijn nog niet zo lang bij Atledo en we hebben nog niet zo vaak kunnen oefenen. Maar met een mooie sprong over 55 en 65 centimeter mogen deze dames best trots zijn op hun prestatie. Eva bleef ook op deze hoogte steken, maar dat kwam omdat ze met haar knie tegen haar lip kwam. Bloed… EHBO ……een ijsje en door papa opgehaald. Jammer Eva, volgende keer beter. Renée en Tessa streden om een persoonlijk record op 85 centimeter en na nog een extra poging voor Renée, omdat de lat opeens wel erg scheef bleek te liggen, en beide dames gingen met een PR op zak naar het volgende onderdeel. Nieke is pas sinds kort C-pupil. Zij blijkt over springtalent te beschikken. Ze grapte dat ze springveren in haar schoenen had om vervolgens met prachtige sprongen over 90 centimeter te gaan. Op de andere mat sprong Joeri ook naar een persoonlijk record met 80 centimeter.

Sprinten en kogelstoten

Bij het sprinten over 35 meter werden puike tijden neergezet door Roos (6,24 seconden) Reyno (6,66 sec.) Tessa (6,88 sec., Renée (7,15 sec.) en Nieke (7,16 sec.) Voor Quinty is de afstand misschien wat te kort, maar ze liep naar een mooie 7,54 sec. Joeri klokte 8,16 sec. en Pepijn kwam in 7,39 sec. over de streep. Tess en Eva kwamen niet meer aan de start.

Kogelstoten in een hal is iedere keer weer een belevenis: een natte kogel in je nek leggen en dan netjes wegstoten is toch heel wat anders dan buiten kogelstoten. En die kogel moet zo nat zijn, omdat de afdruk te zien moet zijn om je afstand te bepalen. Bij de Mini-pupillen, C- en B-pupillen moet je dan ook nog opletten dat je wel de goede kogel hebt: 1 of 2 kilo. Gelukkig sprongen de Atledotrainers en -begeleiders bij om de wedstrijd vlot te laten verlopen met het aanreiken van het juiste materiaal. Roos bleef met een stoot van 5,64 meter net onder haar pr en ook Pepijn benaderde zijn pr tot op enkele centimeters met afstand van 4,92 meter. Reyno blijkt ook stootkracht te hebben en noteerde een pr met 4,57 meter. Van Nieke zou je het niet zeggen, maar haar kogel landde pas na 4,47 meter en daarmee behaalde ze haar derde persoonlijke record. Tessa en Renée waren met 3,71 en 3,72 in een centimeterstrijd verwikkeld. Quinty noteerde een mooie 3,59 meter en zei dat ze kogelstoten het leukste had gevonden bij deze wedstrijd. Alleen moet ze de volgende keer haar vlecht aan de andere kant doen….. Die zat echt in de weg.

Zilver voor Nieke

Nieke kreeg voor haar prachtige prestaties een zilveren medaille. Joeri en Quinty werden knap zevende in hun categorie. Roos werd achtste, Tessa eindigde als elfde net voor Renée op een dertiende plek. Ook Reyno eindigde als dertiende en Pepijn werd vijftiende, allemaal in hun eigen categorie.

Specials in actie

Ondertussen hadden zich ook de specials in de hal gemeld. Ze werden door Theo (Waars) opgevangen, omdat Monica nog bij de pupillen was. Vaste deelnemer Jorrit, kreeg deze keer gezelschap van de in september bij onze Atletiek-op-Maat-groep begonnen Isabelle en Bianca. Ook  AoM-trainer Johan Jacobs kwam naar Vlijmen om onze groep aan te moedigen. Als eerste onderdeel stond 35 meter sprinten op het programma. Jorrit miste de tegenstand en klokte 5,77 sec. Isabelle racete naar 7,02 sec. Bianca moest erg lang wachten voordat ze weg mocht, want er waren problemen met het startpistool. Toch klokte ze een mooie 8,01 sec.

Daarna mochten ze laten zien wat ze hebben geleerd bij het hoogspringen. Iedereen moest inspringen op 55 centimeter. Geen probleem. Isabelle en Bianca zouden gewoon doorgaan op 65 centimeter en Jorrit zou pas bij 1 meter weer in actie komen. Isabelle sprong over 65 centimeter, 70cm en 75 centimeter. Maar ondertussen werd Bianca niet opgeroepen. Het bleek dat de jury dacht dat dacht dat zij bij 90 centimeter zou beginnen! Bij 80 centimeter kreeg Bianca gelukkig haar kans en zij ging mooi over de lat en ook 85 centimeter haalde ze nog. Knap hoor! Isabelle wist zelfs nog over de 90 centimeter te gaan. Toen mocht Jorrit in actie komen. 1 meter was natuurlijk geen probleem en ook de volgende hoogtes haalde hij met gemak. Toen kwam hij bij 1,30 meter, terwijl zijn pr al heel lang op 1,25 meter staat. Daar blijft het voorlopig nog staan, want jammer genoeg haalde hij het ook deze keer niet, maar dat gaat vast wel gebeuren. Misschien wel bij onze eigen Ateldo Indoor in Dongen. Verder wordt er nog genoten van de sprongen van Sven van Hout van Sprint, die deze keer helaas geen 1,50 meter haalde. Ontroerend zijn de opmerkingen van de atleten onderling. Bij een mislukte poging: Je hebt het goed geprobeerd!

Kogelstoten bij de specials betekent nog meer gewichten: 2 kilo, 3 kilo, 4 kilo en 5 kilo. Ook hier steken de Atledotrainers en –begeleiders de jury een helpende hand toe. Jorrit stoot met 4 kg naar 5,07 meter, net onder zijn pr. Isabelle stoot met 3 kilo een keurige 4 meter en Bianca stoot de 3-kilo-kogel naar 2,27 meter.

Daarna wordt er gewacht op de prijsuitreiking. Bianca behaalde een vijfde plaats. Jorrit ontving de zilveren medaille en ook Isabelle kreeg, bij haar indoordebuut, een mooie zilveren medaille!

Bianca in 't Groen is blij met haar zilveren medaille

Dan is het de beurt aan de junioren

In de middag startten de meisjes D-junioren met de kogel. Anne de Jong stootte de kogel naar 6,38 meter. Anne ter Horst kwam met 9,53 meter slechts 1 centimeter te kort voor een nieuw persoonlijk record. Op de 35 meter sprint lukte het haar wel een pr te halen door al na 6,70 seconden te finishen. Anne de Jong liet zich niet kisten door een bloedneus en liep op 0.03 seconde na een persoonlijk record met een tijd van 6,27 seconden. De dames sloten af met hoogspringen waar beide hun recordhoogte mochten springen, maar die net niet haalden. Anne de Jong sprong 1,15 meter en werd daarmee vijfde in het klassement. Anne ter Horst sprong over 1,05 meter en eindigde op de zesde plaats.

Enola Redering mocht een leeftijdsklasse hoger haar kunsten vertonen, maar met een ingetapete enkel kon ze op haar favoriete hoogspringen niet de punten scoren. Na 1,15 meter hoogspringen, kon ze met de kogel wel een nieuw pr neerzetten. Met een kilo zwaarder stootte ze de kogel naar 6,80 meter. Op de 35 meter sprint liep ze 6,43 seconden en daarmee eindigde ze als negende in het klassement.

Bengt Kramer had het podium in de smiezen maar moest er helaas net naast plaatsnemen. Op de 35 meter sprint bleef hij een kwart seconde boven zijn pr met een tijd van 6,75 seconden. Bij het kogelstoten kwam hij met 5,70 meter dichtbij zijn pr. En bij het hoogspringen pakte hij de punten door zijn persoonlijk record van 1,20 meter te evenaren. Net naast het podium, maar wel een mooie vierde plaats.

Finn Lodders voelde zich niet zo lekker, maar wist wel zijn persoonlijk record te verbeteren op de sprint. In 6,55 seconden sprintte hij de 35 meter. Hij stootte de kogel nog naar 4,91 meter, maar daarna ging hij verstandig naar huis om uit te zieken.

Sijmen Doorakkers maakte van zijn allereerste indoor een groot succes. Op de 35 meter sprint liet hij slechts twee atleten voorgaan, door te finishen in een tijd van 5,74 seconden. Bij het hoogspringen wist hij zich met maar liefst twaalf centimeter te verbeteren met een hoogte van 1,45 meter. En bij het kogelstoten stootte hij de kogel naar 8,37 meter, de op een na verste afstand van de jongens. Niet voor niets mocht Sijmen plaats nemen op het podium om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

De volledige uitslagen vind je hier terug.

Het was erg gezellig en de prestaties waren boven verwachting! Veel persoonlijke records bij pupillen, specials en junioren. Goed gedaan allemaal! Dat belooft wat voor de Atledo Indoor op zondag 17 januari 2016 in de Salamander!

Dank aan Monica Snepvangers en Tim Schellekens voor het verslag.