Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Succesvol atletiekseizoen Anne de Jong

Geplaatst op woensdag 18 november 2015 om 18:20 uur

© Kees Snepvangers

Anne de Jong heeft een succesvol seizoen als tweedejaars A-pupil achter de rug. Haar twee grote doelen heeft ze gehaald en daar mag ze terecht trots op zijn.

Als tweedejaars A-pupil had Anne zich het afgelopen seizoen twee doelen gesteld:
- ongeslagen crosskampioen worden van de Regio Midden-Brabant (Regio 13);
- Atledo clubrecord 1.000 meter meisjes A-pupillen van Nadine Broersen verbeteren.

Het atletiekseizoen begint op 1 november met het Crosscircuit Midden-Brabant. Dit circuit bestond in 2014-2015 voor de pupillen uit tien crossen. Anne wist deze allemaal te winnen en daarmee had ze haar eerste doel op 8 februari bij de Atledocross bereikt: crosskampioen Midden-Brabant meisjes A-pupillen.

Haar tweede doel was ambitieus erg gesteld. Het Atledo clubrecord op de 1000 meter voor A-pupillen stond al sinds 2001 met 3.28,3 minuten op naam van wereldkampioen meerkamp Nadine Broersens. De eerste baanwedstrijden in het voorjaar bleef Anne op de 1.000 meter steeds rond haar PR van 3,33 minuten, maar tijdens de Nationale A-Games in Soest op 7 juni zat alles mee: een mooie baan, prachtig weer en een geweldige entourage. Anne liep op de 1000 meter naar een tijd van 3.23,79 minuten. Anne was euforisch: een derde plaats en dus brons op de A-Games en het veertien jaar oude clubrecord van Nadine met een verbetering van bijna vijf seconden uit de boeken gelopen!

Een week na de A-Games waren de Brabantse Kampioenschappen Mila tijdens de Brabantse Kampioenschappen Mila voor pupillen in Eindhoven. Hier benaderde Anne haar record met een tijd van 3.24,82 minuten. Daarmee was ze de snelste van het hele veld en mocht ze zich Brabants kampioen Mila noemen. Dat van toeval geen sprake was, bleek wel  toen Anne anderhalve week later bij de Avondwedstrijd van DAK Drunen haar eigen clubrecord aanscherpte tot 3.22,88 minuten.

Als bonus van een al succesvol seizoen behaalde Anne ook nog een gouden diploma voor haar prestaties op de technische atletiek. Dat diploma kreeg ze natuurlijk afgelopen vrijdag tijdens de roemruchte jaarlijks terugkerende Atledo Bingoavond.

Prachtige prestaties waar je met recht trots op mag zijn Anne. Blijf met zoveel plezier sporten.