Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Afwisselende en leerzame Looptrainersdag

Geplaatst op zondag 15 november 2015 om 15:03 uur

Foto: Coen Schilderman

Marian Mahieu kon zich heel erg verheugen op de jaarlijkse Looptrainersdag van de Atletiekunie. Zaterdag 7 november reisden we met negen Atledotrainers af naar Papendal om weer mee te doen. Trainers die medecursisten van Marian waren geweest op de opleiding Looptrainer 3 spraken ons aan op het verlies. Ook op hen had zij een onuitwisbare indrukgemaakt.

Nadat de Looptrainersdag een aantal jaren in Nijmegen was gehouden, keerde men voor de negentiende Looptrainersdag weer terug op Nationaal Trainingscentrum Papendal.Net als voorgaande jaren moest tijdig worden ingeschreven op de workshops want bij 1.000 deelnemers is het maximum bereikt. De onderwerpen variëren van trainingvisies, voeding naar obstacle run, pilates, mindfullness , blessurepreventie, core-stability en nog veel meer. De workshops brengen je soms op nieuwe ideeën, maar er worden vooral ook veel ervaringen uitgewisseld. Soms werden we bevestigd in wat we al wisten. Nieuw dit jaar waren de keuzecross waarin het mogelijk was iets extra’s te doen. De keuze was ruim, onder andere clinics en rondleidingen Zo was er bijvoorbeeld een rondleiding bij de Atletiekunie. We konden de topsporthal, de krachtruimte en de sprintlaan bezoeken. En dat was indrukwekkend.

Volgende week hebben we onze halfjaarlijkse Atledo looptrainersvergadering. Dan vertelt ieder welke workshops hij/zij bezocht heeft en deelt zijn/haarervaringen. Zo kunnen onze lopers de komende weken nieuwe trainingsvormen, looptechniekenoefeningen en core-stability-oefeningen verwachten.

Het was weer een geslaagde dag, waarop het goed is om ook collega trainers te spreken en een dag weer naar uit te kijken.

Trix Hoppenbrouwer, Looptrainer Atledo