Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Atledo met 2 teams in de Ekiden Rotterdam

Geplaatst op zondag 25 oktober 2015 om 11:17 uur

Op 10 oktober namen twee Atledo teams deel aan de Ekiden Rotterdam. Het idee kwam in het voorjaar al van Marian Mahieu. Toen is het er niet van gekomen. Na het wegvallen van Marian heeft de wedstrijdgroep ter nagedachtenis aan hun trainster alsnog invulling gegeven aan dit idee.  De twee teams deden mee onder de naam “Marian Masters 1 & 2”

Een EKIDEN is een Japanse estafetteloop. Zes lopers vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. In totaal wordt 42,195 km afgelegd, een echte "MARATHON" afstand. Meedoen aan de Ekiden was niet alleen hardlopen en een mooie prestatie neerzetten. Het was vooral een gezellige en mooie dag. Het terrein van de organiserende vereniging PAC was omgetoverd tot een soort festivalterrein waarop de teams partytenten, bbq’s en koelboxen met witte wijn en bier hadden opgezet. 

Voor sommige teamleden was het voor het eerst dat ze met de wedstrijdgroep een wedstrijd liepen. Dat was best een beetje spannend. Nadat de eerste lopers, Alex en Tamara, waren weggeschoten hadden de 10 andere alle tijd om hun loopmaatjes aan te moedigen, wat ook fanatiek gebeurde.  Dat dit stimulerend werkte blijkt wel uit de tijden die zijn gelopen. Tamara liep een mooi PR op de 5 km, net als Christian op de 10km. Kady en Richard wisten woord te houden en liepen een verwacht PR op de 7.195 meter.  

Het weer werkte ook mee. In de loop van de dag scheen de zon steeds uitbundiger en kreeg het geheel een zomers karakter.  Na iets meer dan drie uur zijn de twee teams gefinisht en was er eindelijk tijd voor een biertje en een wijntje. Tevreden en vrolijk keerden de lopers weer terug naar Dongen.

Volgend jaar is de Ekiden Rotterdam op 2 juli, wat ons betreft gaan we dan met drie teams of meer om er opnieuw een gezellige dag van te maken.