Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Onze eerste Halve Marathon

Geplaatst op donderdag 22 oktober 2015 om 18:57 uur

Al zo’n 20 jaar hebben we het er over, ooit nog eens die marathon te lopen. Vroeger riepen we dat we dit zouden gaan doen voor ons 30e. Dit is intussen al verschoven naar voor ons 40e levensjaar. Maar dat komt nu (helaas) toch akelig dichtbij. Daarom willen we in het najaar van 2016 de marathon ook echt gaan lopen. Waarschijnlijk die in Eindhoven. En om onszelf alvast wat voor te bereiden hebben we 11 oktober, met een matige voorbereiding, de halve marathon in Eindhoven gelopen.

Aan de halve marathon in Eindhoven doen erg veel lopers mee; samen met zo’n 10.000 andere lopers stonden we aan de start. Even wennen aan al die lopers om je heen, maar daarna vormde het wel veel afleiding tijdens het lopen. De kilometers vlogen voorbij. De eerste 11 km hebben we samen gelopen, daarna bleek het voor Karin toch iets te hard te gaan en zij is wat rustiger gaan lopen. Dit is ook wel logisch aangezien ze tot twee weken van te voren nog getraind had voor een meerkamp. Marloes had al iets meer snelheid en duurvermogen in de benen, waardoor zij het tweede deel kon versnellen.

Karin kwam uit op een tijd van 2.03,16 uur en Marloes finishte in 1.57,01 uur. Direct na de finish kreeg Marloes de microfoon van Omroep Brabant onder haar neus. Klink hier voor het filmpje (na ongeveer 30 minuten komt Marloes in beeld). Beiden tevreden over het verloop van onze eerste halve marathon, maar beiden wel met het gevoel dat er nog heel wat getraind moet worden voor die hele marathon.

Ook de zeer ervaren loper Ad de Jong (jawel vader van, red.) heeft meegelopen in Eindhoven. Voor hem was het zeker niet de eerste halve marathon. Hij liep hem in de zeer mooie tijd van 1.36.19 uur.

Karin van Ham en Marloes de Jong