Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Phill Pols verbetert PR tijdens C-interland

Geplaatst op maandag 14 september 2015 om 11:49 uur

C-junior Phill Pols kwam vorige week succesvol uit in de jaarlijkse C-interland tussen Nederland en het Duitse Bundesland Westfalen. Hij verbeterde er zijn PR bij het discuswerpen en benaderde zijn PR bij het speerwerpen. Een dag later plakte hij er nog een kleine meerkamp in Naaldwijk achteraan.

Groot-Amsterdam

Jaarlijks wordt de C-interland gehouden tussen Nederland en Westfalen (Duitsland). Een echte internationale wedstrijd waarbij  de beste C-junioren van Nederland en Westfalen met elkaar de competitie aangaan. De nummers 1 en 2 van de C-spelen ) worden uitgenodigd, eventueel aangevuld met een extra atleet die wordt gekozen door een coach die de Atletiekunie heeft aangewezen. De wedstrijd was dit jaar in Amsterdam en er was een extra team toegevoegd, genaamd ‘Groot-Amsterdam’. Na zijn goede prestaties op de C-Spelen (zie het verslag van vorige week) was Phill Pols uitgenodigd om deel uit te maken van het team Groot-Amsterdam op de onderdelen speer- en discuswerpen. Het oranje was voorbehouden aan de offiiële Nederlandse selectie. Phill kwam uit in zijn eigen Atledo clubtenue aangevuld met het rood van Groot-Amsterdam.

PR met de speer

Hij mocht starten met het speerwerpen en werd bijgestaan door een topcoach speerwerpen. Phill evenaarde bijna zijn PR van vorige week, door de speer naar 44,21 meter te gooien. Aan het eind van de middag was het onderdeel discuswerpen aan de beurt, ook onder leiding van de topcoach discuswerpen. Zijn doel was om zijn verse PR  (39,38 meter) van de C-spelen te verbeteren. Hoewel er flinke wind stond leverde zijn eerste worp een nieuw PR van 41,52 meter op. Bij zijn tweede worp liet hij de discus pas na 44, 85 meter landen, de verste worp van een eerstejaars C-junior dit jaar en reden genoeg om de felicitaties van coaches en atleten in ontvangst te nemen. Het doel voor volgend jaar is natuurlijk om in het oranje te mogen deelnemen aan deze interland die in 2016 in Duitsland wordt gehouden.

Instuifwedstrijd bij Olympus’70 in Naaldwijk

Omdat Phill ewilde testen hoe hij ervoor stond na zijn blessure, had hij zich ook nog ingeschreven voor een instuifwedstrijd bij Olympus’70 de dag erna om zich als meerkamper nog verder te ontwikkelen. Bij kogelstoten wilde hij zich hij echt verbeteren. Het hoogspringen, en sprinten en verspringen zou hij voor het eerst na zijn blessure weer oppakken. Voor deze onderdelen gebruikte hij de instuif als trainingswedstrijd, zodat hij zou weten waar hij stond.

Met de kogel verbeterde hij zich inderdaad zoals hij het had gepland. Met een stoot van 12,91 meter schoof hij op naar de dertiende plaats op de jaarranglijst van de Atletiekunie. Op de 100 meter liep hij met 13,45 sec. naar een nieuw PR. Bij het hoogspringen en verspringen moest hij weer wennen aan de aanloop en het springen en daarover was Phill zelf nog niet helemaal tevreden, maar hij heeft nu een mooi startpunt om verder te werken. De volledige uitslagen van deze wedstrijd vind je hier.